Bijzondere Haarlemmertjes komen in aanmerking voor een kinderlintje

0
117

Ken jij een Haarlemmer in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud die iets bijzonders voor een ander, voor de stad of voor zijn of haar omgeving doet? Iemand die bijvoorbeeld altijd de buurt opruimt, de buren helpt met klusjes of andere kinderen helpt met sporten? Geef deze Haarlemmer dan nu op voor een kinderlintje. Kinderburgemeester Quinten de Lange mag 3 lintjes uitreiken op 23 november 2020, de 775e verjaardag van Haarlem.

Volwassenen en kinderen mogen een kind opgeven. Doe dit vóór 16 november a.s. door een e-mail met motivatie te sturen naar kinderburgemeester@haarlem.nl De Kinderraad kiest uit alle inzendingen 3 kinderen uit die het lintje krijgen. Een groepje kinderen die iets bijzonders hebben gedaan telt als 1 lintje.

Haarlem heeft sinds 26 augustus 2020 een kinderraad en een kinderburgemeester. Jur Botter, wethouder Jeugd: “Kinderen zijn niet alleen de toekomst, ze zijn ook onderdeel van de maatschappij waarin wij nu leven. Zij zijn betrokken bij zaken die vandaag en nu spelen. Geven commentaar met een onbevangen blik. Ze hebben een andere kijk op dingen, anders dan volwassenen. Die andere kijk op onderwerpen komt ook in de kinderraad naar boven. Het verrijkt daarmee onze blik op Haarlem.”

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste column van Marianne Overbeeke.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here