Vier grote culturele instellingen Frans Hals Museum, Teylers Museum, Stadsschouwburg & Philharmonie en Toneelschuur hebben de handen ineen geslagen voor een gezamenlijke campagne, gericht op bewustwording over nalaten aan culturele instellingen in Haarlem. De campagne “Geef toekomst aan cultuur in Haarlem” gaat vandaag maart van start.

Stadsschouwburg Foto: Bibi Veth

Cadeau aan volgende generaties

Steeds meer mensen overwegen om na hun overlijden geld na te laten aan een goed doel. Velen vergeten dat een culturele organisatie ook een passend en mooi doel is. Door cultuur op te nemen in het testament kunnen mensen na overlijden een bijdrage geven aan een levendig cultureel klimaat in Haarlem. Het is een cadeau aan volgende generaties. Zodat ook zij kunnen genieten van kunst, theater, muziek en erfgoed in hun eigen omgeving.

De Ovalezaal van het Teylers Museum

Hoe werkt het

Nalaten aan een culturele instelling kan op een aantal manieren, bijvoorbeeld door middel van een legaat of met een Fonds op naam. De notaris legt dit vast in een testament. Omdat de culturele organisaties alle ANBI-stichtingen zijn, zijn zij vrijgesteld van erfbelasting. Hierdoor komt de schenking altijd 100% ten goede aan de betreffende organisatie.

Geef toekomst aan cultuur in Haarlem

De culturele instellingen willen bewustwording creëren bij de inwoners  in de regio Kennemerland over nalaten aan een culturele instelling. Juist de kracht van de samenwerking werkt hiervoor versterkend.

Meer informatie staat op www.cultuurtestament.nl 

Meer Haerlems Bodem? Win kaartjes voor Pathé Horror Night.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here