Om creativiteit van scholieren (en het gebruik van hun hardware) te stimuleren, is een groot computerbedrijf in 2018 een nieuw programma voor het onderwijs gestart. Everyone can create ging in de VS van start, maar is dit voorjaar ook voor Haarlems onderwijs beschikbaar onder de naam Iedereen is creatief.

Iedereen creatief in Haarlem
Pan Xiaozhen Unsplash.com

Iedereen creatief in Haarlem

Iedereen is creatief is een kant-en-klaar pakket dat docenten kunnen gebruiken voor creatieve lessen. Het doel is leerlingen met behulp van de iPad te laten zien hoe ze hun ideeën kunnen ontwikkelen en presenteren. Er wordt gebruikgemaakt van muziek, video, illustraties en fotografie. De hand­leidingen van Iedereen is creatief bevatten projecten waarmee leerlingen ideeën leren ontwikkelen en die leren overbrengen via tekeningen, foto’s, video’s en muziek. Bovendien hebben leerkrachten met deze hand­leidingen talloze mogelijk­heden om creatieve skills op een leuke, relevante manier in de les te integreren.

Ook docenten leren bij

Apple Teacher is een gratis aanvullend onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van het lesprogramma Iedereen is creatief. Leerkrachten leren optimaal werken met hardware van de computergigant en kunnen dit direct toepassen in de klas. In de Apple Store te Haarlem, Amsterdam en Den Haag is iedere dinsdag een ‘docentendag’ sessie voor extra ondersteuning.

Iedereen creatief in Haarlem
Unsplash.com

Creatief met apps in de klas of gewoon thuis

Het programma maakt – zoals je waarschijnlijk al door had 😉 – gebruik van gratis Apple apps, als Garageband, iMovie en Clips. Sinds de introductie van de Engelstalige versie vier maanden geleden is het materiaal van Iedereen is creatief in Europa al 100.000 keer gedownload. Het is niet alleen geschikt voor docenten, maar ook voor ouders die hun kind iets creatiefs willen bijbrengen. Het onderwijsprogramma is vanaf de lente in het Nederlands te vinden in de iBooks Store. Daar staat een handleiding voor docenten, maar ook werkboeken met opdrachten voor leerlingen. Het programma is vooral gericht op het begrijpen van de basis van muziek, video, tekenen en fotografie. Het befaamde appelbedrijf hoopt dat als alle leerlingen deze skills hebben, docenten de geleerde creatieve vaardigheden vaker in kunnen zetten tijdens andere lessen.

Meer info? Check deze website of klik hier voor meer HB op je scherm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here