Misschien had je het al gehoord, maar Bison Bowling aan de Orionweg zal op termijn gaan verdwijnen. ‘Wat, maar waarom?’ Horen we je denken. ‘Maar, waar moeten we dan straks onze strikes gooien…’


Bison Bowling in 2012

Al dertien jaar buffelt de Bison

Dertien jaar geleden werd het bowl-stokje aan de Orionweg overgenomen door Bison Bowling. Sinds die tijd wordt er veel gespeculeerd over de toekomst van het pand. Het gebouw is zoals bekend erg oud en groot. Bison stond voor een moeilijke keuze: het pand groots renoveren en slopen of op zoek naar een nieuwe stek. Een lastige keuze dus, maar de bowlingbaan denkt nu beter af te zijn met een vers pand zonder gebreken. Bowlen zal dus niet helemaal uit Haarlem verdwijnen.

Bison Bowling

Verkassen

Wanneer de verhuizing plaats zal gaan vinden, is nog niet bekend. Bison blijft zeker nog een paar jaar open, want het loopt allemaal zo’n vaart nog niet. Voor de bowlingbaan zou het geweldig zijn als ze de cirkel rond kunnen maken door de vijftigste verjaardag van de BVH (Bowling Vereniging Haarlem) te vieren met een mooi afscheid van het oude pand en een opening van het nieuwe pand. De bowlingbaan is erg gehecht aan het ‘echte’ bowlen, wat betekent dat de pins recht worden gezet met een machine. Dit systeem zal ook op de nieuwe lokatie aanwezig zijn.

Bison Bowling

Van ballen naar bonuskaart

De nieuwe eigenaar van het pand wil een supermarkt, andere winkels en woningen op de locatie bouwen. Gemeente Haarlem meldt deze plannen en staat positief tegenover de nieuwe bestemming. Ze moedigen de komst van een supermarkt op die locatie juist toe, omdat in de zogeheten Orionzone de komende jaren zeshonderd woningen gebouwd moeten worden. Wel moet de locatie passen in het regionale detailhandel beleid en omwonenden moeten niet te veel overlast krijgen van extra verkeer en leveranciers.

Voor meer info over de plannen, houd Bison Bowling in de gaten.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here