We zijn er meer dan klaar mee, maar we moeten nog even volhouden. Hoewel de grafieken duidelijk de opkomst van een derde golf laten zien, wordt er inmiddels ook aan de lopende band gevaccineerd en kijken we reikhalzend uit naar een zorgeloze zomer. Maar zoals het bekende spreekwoord zegt: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Communicatiebureau La Plume Media, drukkerij Het Printhuis en AH Vos supermarkten willen daarom de inwoners van de stad een hart onder de riem steken.

Gratis poster

La Plume Media ontwierp een poster met de tekst: ‘Trots op Haarlem! Geen virus krijgt ons klein’. Bewoners kunnen deze poster gratis meenemen bij de supermarkt en voor hun raam hangen. De ‘Trots op Haarlem’-poster staat vol herkenbare, Haarlemse iconen, zoals de Gravestenenbrug en de Grote of Sint-Bavokerk. Elementen die Haarlemmers samenbrengen. Drukkerij het Printhuis drukte duizenden exemplaren zodat er voorlopig voldoende op voorraad zijn. Hoe meer Haarlemmers de poster ophangen, hoe meer kleur, trots en verbondenheid hij brengt.

“Met de posteractie willen we mensen motiveren om nog even vol te houden.”

Kleur de wijk met positiviteit

Veerle Focke, algemeen directeur van La Plume Media: “Iedereen is coronamoe. Het is zichtbaar als je door de stad loopt, hoorbaar in vrijwel elk gesprek, en voelbaar als de klok 21:00 uur slaat. We zien hoe het coronavirus voor steeds meer afstand tussen mensen zorgt. We besloten dat we de Haarlemmers een hart onder de riem wilden steken. Met de posteractie willen we mensen verbinden, trots te laten zijn op hun stad en elkaar motiveren om nog even vol te houden. Ik ben ontzettend blij dat onze samenwerking dit mogelijk maakt. Als lokale ondernemers zitten ook wij te wachten op betere tijden. We hopen dat veel Haarlemmers de posters voor hun raam zullen hangen en zo hun wijk kleuren met positiviteit.”

Kleurplaatwedstrijd

Om ook Haarlemse kinderen te betrekken, organiseren de ondernemers aanvullend een kleurplaatwedstrijd. Kinderen kunnen een kleurplaat ophalen en uiterlijk 1 mei ingekleurd weer inleveren bij een Albert Heijn Vos-filiaal. De drie kinderen met de mooiste kleurplaat, winnen hun eigen werk afgedrukt op canvas.

De posters en kleurplaten kunnen gratis worden opgehaald bij de Albert Heijn Vos vestigingen op de Westergracht (Menno Simonszplein 6), de Raaks (Drossestraat 11) en de Spoorwegstraat (Spoorwegstraat 1-3). Of bij La Plume Media (Kennemerplein 6, ingang Frame Offices, achterzijde treinstation Haarlem) en het Printhuis (Gedempte Oude Gracht 137).

Benieuwd naar andere sociale initiatieven in Haarlem? Lees dan dit artikel eens.

Fotografie: iStock, La Plume Media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here