19 maart gemeenteraadsverkiezingen Haarlem 2014. Een belangrijk moment, want nu wordt er bepaald welke partijen het de komende vier jaar voor het zeggen gaan hebben. Haerlems Bodem neemt geen politiek standpunt in, maar helpt je wel op weg naar de stembus.

Van ons geen stemadvies.

We gaan je niet vertellen op welke partij  je moet stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen Haarlem 2014 en we gaan ook niet onze eigen politieke voorkeur ventileren. Wat we wel gaan doen is je helpen met het maken van je keuze. Ook nu nog één dag van te voren of op de dag zelf. Ongetwijfeld zijn er nog veel “zwevende” kiezers en weet nog lang niet iedereen op welke partij hij/zij zal gaan stemmen. Weet je dat al wel dan mag je van geluk spreken en wensen we je veel succes bij de verkiezingsstrijd van jouw partij. Voor diegene die nog een klein beetje hulp nodig hebben bij het maken van hun keuze volg deze vijf stappen.

1. Lekker makkelijk, Kiescompas…
Check het Haarlemse Kiescompas > haarlem.kieskompas.nl. Het Kieskompas is een test met een aantal stellingen over lokale onderwerpen. De uitkomst ervan geeft een beeld van welke partij het beste bij jouw mening past. Dit Kiescompas is speciaal op de onderwerpen van de gemeenteraadsverkiezingen Haarlem 2014 aangepast en geeft je dus goed inzicht in wat zich afspeelt op lokaal gebied.

2. Toch nog iets verder verdiepen…
Ben je er nog niet uit, dan kan je de website van diverse Haarlemse partijen bekijken. Dit zijn de partijen in Haarlem waar je tijdens de gemeenteraadsverkiezingen Haarlem 2014 op kunt stemmen:

 1. Democraten 66 (D66)
 2. Partij van de Arbeid (PvdA)
 3. Groen Links Haarlem
 4. VVD
 5. SP (Socialistische Partij)
 6. CDA
 7. Ouderen Partij Haarlem
 8. TROTS
 9. Actiepartij
 10. ChristenUnie
 11. Sociaal Lokaal
 12. OPA
 13. Haarlem Plus
 14. Partij voor de jeugd


3. Wat jij belangrijk vindt telt!
Bedenk wat jij belangrijk vindt. Al is het maar één onderwerp, één standpunt als dat bij jou aansluit kies dan voor de partij die het met je eens is. Als is het maar één ding.

4. Stemmen kan bijna overal…
Bekijk hier alle locaties waar je kunt gaan stemmen in Haarlem > Stemlocaties Haarlem

5. GA STEMMEN!
Het neemt nog geen 10 minuten in beslag, kan onderweg van of naar je werk, school of sportclub. Je kunt stemmen op 75 locaties binnen de gemeente, dus is er altijd wel eentje in buurt. Laat je stem horen en geef aan dat je geeft om een Haarlem dat goed bestuurd wordt.

Gedetailleerde informatie over de gemeenteraadsverkiezingen Haarlem 2014 kun je vinden op de website van de gemeente. We wensen alle politieke partijen een mooie verkiezingstrijd tegemoet en iedereen die gaat stemmen krijgt van ons ‘a big thumbs up’. Houdt Haerlems Bodem Facebook en Twitter in de gaten. De uitslag volgen we op de voet.

UPDATE: DE UITSLAG

Inwoners: 155250
Kiesgerechtigden: 122633
Opkomst: 64536 (52.6%)
Ongeldig: 443 (0.7%)

Partijverdeling > Gemeenteraadsverkiezingen Haarlem 2014

D66 – 19.9% > 9 zetels
PvdA – 14.2% > 6 zetels
GroenLinks – 11.2% > 5 zetels
VVD – 11.9% > 5 zetels
SP – 10.7% > 4 zetels
CDA  – 9.5% > 4 zetels
Ouderen Partij Haarlem – 6% > 3 zetels
TROTS – 2.2% > 0 zetels
Actiepartij – 5.1% > 2 zetels
ChristenUnie – 2.5% > 1 zetel
Sociaal Lokaal – 1.7% > 0 zetels
OPA – 0.9% > 0 zetels
Haarlem Plus – 2.1% > 0 zetels
Partij voor de jeugd – 1.5% > 0 zetels
Overigen – 0% > 0 zetels

Foto: Noord-Hollands Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here