Zondag 26 mei om 16:00 uur zijn Emilio Guzman en Thijs van Domburg te gast bij de Bibliotheek Haarlem Centrum. Zij gaan, in samenwerking met Athenaeum Boekhandel, in gesprek met journaliste Annemieke Windt over hun boek Nerds!

Nerds!
Photo by Raj Eiamworakul on Unsplash

Nerds! In welke volgorde moet je Star Wars kijken?

Met vaart, humor en kennis van zaken laten Guzman en Van Domburg in hun boek Nerds! zien dat nerd-zijn niets is om je voor te schamen en geven ze antwoord op vragen als: wie is er beter, DC of Marvel? In welke volgorde kun je Star Wars het beste kijken? En wat is nu precies het verschil tussen een strip en een comic? Het boek is geschreven voor doorgewinterde nerds, bijna-nerds, stiekeme nerds. En voor normale mensen, die de nerd beter willen leren kennen!

Nerds!
Photo by Daniel Cheung on Unsplash

Twee echte nerds!

Emilio Guzman (1981) en Thijs van Domburg (1981) zijn nerds. Echte nerds. Gamende, strip lezende, Lord of the Rings-kijkende nerds. Eerder maakten zij samen de fantasy-comedyserie In Den Gulden Draeck, die twee seizoenen te zien was op HumorTV. Emilio Guzman is cabaretier en op dit moment in de theaters te zien met zijn vierde avondvullende voorstelling Kom dan!. In 2010 won hij de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en in 2014 de Neerlands Hoop. Ook is hij als stand-up comedian regelmatig te zien in Toomler, de thuisbasis van Comedytrain en te horen als columnist bij het wekelijkse radioprogramma Spijkers met Koppen.

Thijs van Domburg is tekstschrijver en stond tot voor kort ook zelf op het podium met cabaret en stand-up. Bij het Groninger Studenten Cabaret Festival van 2002 sleepte hij de jury- en publieksprijs in de wacht. Niet veel later sloot Thijs zich aan bij Comedytrain. Eind 2009 behaalde hij de finale van het Camerettenfestival. In de daaropvolgende jaren schreef en speelde hij drie avondvullende voorstellingen en werkte hij mee aan Dit was het nieuws en Spijkers met koppen. Sinds 2017 is hij gestopt met optreden en richt hij zich volledig op het schrijven, onder andere voor satirische programma’s als Klikbeet, Makkelijk scoren en Zondag met Lubach.

Meer info vind je op de website van de bibliotheek. En voor nog meer Haerlems Bodem lees je hier de nieuwste column van M.H.R. Puttmann.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here