Iedere maand schrijft Melvin Nieuweboer, eigenaar van Café GEWOON, een stukje tekst over onze stad en haar inwoners. Dit keer gaat het over de lente en Bevrijdingspop.

Alles begint bij die bodem, zo ook het voorjaar. Hebben jullie al van die witte kleine bloemetjes gezien? Dat is een teken dat het zalige weer er aan gaat komen. De terrasjes poppen uit de grond alsof de straatstenen vruchtbaar zijn, zalig!!!

Dit is de tijd om even een rondje centrum te maken of om ergens een lekker bakkie koffie te scoren. Wel uit de wind nog eventjes, want zoals de meeste mensen het wel lekker vinden om met die jas aan te zitten, wacht ik nog even tot die wind weg is en mijn T-shirt uit de kast kan.

De Haarlemmers staan alweer te trappelen voor de voorjaars- en zomer festivals in en om Haarlem. Denk aan ‘Edit’ dat de eerste keer een mega succes was en natuurlijk ons aller vertrouwde Bevrijdingspop. Ik ben benieuwd of dit het laatste jaar gaat zijn dat Bevrijdingspop in de hout georganiseerd gaat worden. Er gaan namelijk geruchten over het maken van plannen om Bevrijdingspop in de Waarderpolder te gaan houden. Echt gezellig. NOT! Maar wel een goede actie voor de horeca in Haarlem. NOT!

Maar oké, niet teveel geklaag want we hebben natuurlijk allemaal weer super veel zin, in een prachtige zomer.  Iedereen wordt weer vrolijk en begint zich te voeden met vitamine zon! Gister was het Frederiks Park weer overgoten met zonaanbidders. Ook de bbqtjes worden weer meegenomen het park in en zorgen ervoor dat de rooksignalen hoog het park uit stijgen, zodat iedereen kan zien dat het aan is!

Ik zou zeggen tot snel op een van de zalige terrasjes van onze Haarlemse bodem.

Groet,

GEWOON” Melvin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here