Verhalen uit het Dolhuys: Het Dolhuys is op zoek naar mooie, toffe, spannende, ontroerende of gekke verhalen waarin Het Dolhuys een rol heeft gespeeld. Deze verhalen zullen worden opgehaald en gebruikt voor diverse uitingen in 2019 en 2020.

Verbouwen en verniewen

Het 700 jaar oude Dolhuys wordt momenteel gerenoveerd. Het instituut heeft altijd een zorgfunctie gehad: van dol-, pest- en leprooshuis tot crisisopvang, ouderenzorg en kindertehuis. Een plek die een bijzondere – soms zelfs cruciale – rol speelde in het leven van veel mensen, een plek waar verhalen zijn gemaakt. Naast de renovatie wordt er ook hard gewerkt aan een nieuwe museumopstelling, waarin het wonder van de geest in de hoofdrol staat. Vanaf 1 april 2019 is het Dolhuys daarom voor ongeveer een jaar gesloten, maar er wordt al naar uitgekeken om jou in een schitterend vernieuwd Dolhuys te mogen ontvangen. De Dolhuys-vestiging in de Hermitage Amsterdam; het Outsider Art Museum, is wel te bezoeken. Daarnaast blijft het Dolhuys online actief en zul je zien dat een jaar zo voorbij is.

Verhalen uit het Dolhuys
Het Dolhuys in de jaren ’70.

Verhalen uit het Dolhuys

Het Dolhuys is op zoek naar al die mooie, toffe, spannende, ontroerende of gekke verhalen waarin Het Dolhuys een rol heeft gespeeld. Ze horen graag van oud-bewoners, oud-medewerkers (of familie van) en buurtbewoners van het Dolhuys die deze verhalen en/of foto’s met hen willen delen. Ken je misschien oud-bewoners of -medewerkers die hun herinneringen en verhalen willen delen? Laat het weten! Deze verhalen zullen worden opgehaald en gebruikt voor diverse uitingen in 2019 en 2020.

Deel jouw verhaal of herinnering via reserveringen@hetdolhuys.nl! Verhalen kunnen ingestuurd worden tot 30 juni 2019.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here