Door dit samenzijn houden we ons geloof in recht en rechtvaardigheid hoog.
En we kunnen dat doen, doordat Jos Wienen datzelfde geloof
persoonlijk als burgemeester namens ons hoog aan het houden is.
Ten koste van zijn eigen vrijheid en veiligheid en dat van zijn gezin.

Het lijkt subtiel, maar het verschil is groot: Jos Wienen is niet een échte burgemeester,
omdat hij blijkbaar de moeite waard is om te beveiligen. 
Het is omdat hij een échte burgemeester is, dat hij helaas beveiligd moet worden. Maar die echte burgemeester is ook een echt mens, net als wij, met echte gevolgen in het echte leven, als hij echt beveiligd moet worden. Ik zie ons samenzijn als een dank en steunbetuiging aan onze burgemeester die namens ons met de dreiging moet leven.

Wij in Haarlem zullen moeten leven met het pijnlijke besef dat zulke dreiging blijkbaar in onze eigen stad reëel is. Dat geweld, en het recht van de sterkste, dat de macht van kracht en geweld wordt aangegrepen, om onze publieke bestuurders van hun pad te laten wijken.

Maar zolang wij het niet verleren om de straat op te gaan en elkaar eensgezind op te zoeken als de kwetsbare vrede bedreigd wordt, zolang houden we samen de hoop en het geloof levend op een stad waarin het voor iedereen goed en veilig moet zijn. Op een stad van liefde.

Dat is waar de burgemeester in gelooft, dat is waarom wij hier zijn. 
Dat geloof is geen privé geloof voor achter je eigen voordeur, of voor achter die grote kerkdeuren, het is het geloof voor op de straten en op de pleinen, omdat het ons verbindt. Niet vanuit angst voor bedreiging, maar vanuit overtuiging.

Bedankt daarvoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here