Tegenwoordig is beeld en geluid overal aanwezig. Maar op welke manieren kunnen beeldende kunst en muziek op betekenisvolle wijze samengaan? Tijdens GOLF-festival komen kunstenaars, ontwerpers, internationale grote namen en aanstormend talent samen. Samen tonen zij grensverleggend werk in de vorm van performances, installaties en lezingen.

GOLF-Festival

GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair. De naam GOLF staat voor de manier waarop beeld en geluid tot ons komen, als golven. En voor de kunstenaars die tijdens dit festival een podium krijgen en deel uitmaken van een golf van nieuwe, spannende experimentele kunstvormen. Het festival heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst.

Onze tips

Het festival heeft een druk programma. Daarom geven wij graag onze twee aanbevelingen. Allereerst lijkt ons de Strange Attractors van Darien Brito interessant. Strange Attractrors is een audivisuele live performance. Deze voorstelling is beinvloedt door de chaostheorie. Aanschouw dit zondag 22 december om 21:00 uur. Wij verwachten een bijzondere ervaring.

GOLF
Darien Brito, Strange Attractors.

De tweede tips is de lezing van Martijn van Boven zondag 22 december bij de Nieuwe Vide om 17:30 uur. Hij geeft een lezing over het proces en de manier waarop zijn werk Black Smoking Mirror tot stand is gekomen. Je kan Black Smoking Mirror vervolgens om 21:45 uur bekijken. Deze performance heeft hij samen gemaakt met Gert-Jan Prins.

GOLF
Martijn van Boven & Gert-Jan Prins, Black Smoking Mirror, Transmediale, 2015.

Buy your ticket!

Voor het festival zijn er tickets nodig, maar er zijn ook twee gratis activiteiten: de clubavond op de vrijdag bij het Patronaat en het lezingenprogramma op zondag bij de Nieuwe Vide. Het festival vindt plaats op drie aaneengesloten avonden; 20, 21 en 22 december. Toegangskaarten kunnen voor elk van de drie festivalavonden los worden aangeschaft. De entree is 12,50 euro. Kijk voor het hele programma en het kopen van de kaarten op pletterij.nl.

Meer Haerlems Bodem? Lees dan meer over de Nationale Vrijwilligersdag.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here