GOLF-festival is een nieuw driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen, met interactie tussen beeld en geluid. GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair.

Golf-Festival

Het festival vindt plaats op drie avonden, vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december 2018 op drie locaties in Haarlem: 37PK, Pletterij en Nieuwe Vide, waarbij elke locatie een programma aanbiedt dat is toegespitst op het eigen karakter. De naam GOLF staat voor hoe beeld en geluid tot ons komen. Maar, ook voor kunstenaars die tijdens dit festival een podium krijgen en deel uitmaken een nieuwe golf spannende experimentele kunstvormen.

Kunst en muziek komen betekenisvol samen

Tegenwoordig zijn beeld en geluid overal aanwezig. Zowel in het dagelijks leven als in hedendaagse kunst. Maar op welke manieren kunnen beeldende kunst en muziek op betekenisvolle wijze samengaan? Wat gebeurt er als performers uit die twee verschillende disciplines hun krachten bundelen? In welke mate laten klanken zich uitbeelden of laten beelden zich verklanken? Tijdens GOLF-festival komen hedendaagse kunstenaars, componisten, performers, ontwerpers, internationale grote namen en aanstormend talent samen in een vernieuwend programma.

Ruimte voor experimentele audiovisuele kunst

GOLF-festival biedt ruimte aan uitdagende, experimentele audiovisuele kunst. Het festival onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, en tussen visuele en auditieve perceptie. GOLF-festival bouwt voort op het )toon)-festival. )Toon)-festival werd tot 2008 in Haarlem werd georganiseerd, met focus op beeld en geluid, en avant-garde van elektronische kunst en muziek. GOLF-festival is geen voortzetting van )toon), maar biedt opnieuw ruimte aan experimentele audiovisuele kunst.

Friday 21 December  |  37PK
19:30 Lucas Hoeben & Joost Nelissen
20:00 Mark IJzerman  |  Cantus Viscous
21:00 Mariska de Groot  |  Nibiru
21:45 Jaromir Mulders & Marlinde Vos  |  Boot, Work, Reboot
19:00-23:00 Mike Rijnierse & Rob Bothof  |  Piano / Forte

Saturday 22 December  |  Pletterij
20:00 Sanne Huijbregts & Joost Lijbaart  |  Footage
21:00 Oguz Büyükberber & Tobias Klein  |  [busy mind of the] lonely commuter
22:00 Joost Rekveld & Rutger Zuydervelt & Dirk Serries
19:30-23:00 Timo Hoogland  |  Circle of times

Sunday 23 December  |  Nieuwe Vide
15:00 Lecture 1: Jarl Schulp
16:00 Lecture 2: Peter Bruyn
17:00 Lecture 3: Joost Rekveld
19:30 Gijs Gieskes
20:15 Vito Willems
21:00 Nikki Hock
21:45 Leeza Pritychenko & Fien

Tickets
Festival passepartout €22,50
Day ticket €10,00
Purchase here (Pletterij webpage)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here