Het is november en dat betekent dat het officiële gladheidsseizoen is begonnen. In deze periode bestrooit Spaarnelanden in opdracht van gemeente Haarlem de fietspaden en wegen in Haarlem. Daarnaast zijn er ook andere manieren om de wegen en fietspaden in Haarlem begaanbaar te houden en jij kan een handje helpen.

gratis strooizout
Foto: Unsplash.com

Strooizout bij bruggen in de stad

Afgelopen week zijn bij verschillende bruggen in Haarlem zoutkisten geplaatst. Bij vorst worden de bruggen snel glad. In de kisten zit zout om de bruggen met de hand te strooien. Dit zout is dus niet bedoeld voor jouw biefstukje of aardappels. Wanneer de kisten leeg of stuk zijn kan dit worden gemeld bij Spaarnelanden via 023-7517200 of info@spaarnelanden.nl. Geef dan graag ook het nummer dat op de kist staat door.

gratis strooizout

Wil jij nou zelf strooien, bijvoorbeeld je eigen stoep of straat, dan kan je nu gratis strooizout ophalen. Maar, dit kan natuurlijk wel zolang de voorraad strekt. Je kan het zout ophalen bij het Millieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 van maandag tot en met zaterdag (08:00 tot 15:30 uur) en dinsdag van 08:00 tot 20:00 uur. Maar let wel op: neem zelf een emmertje, plastic zak, container en een schep mee, want die krijg je er niet bij. Wil je meer weten of voorzorgsmaatregelen treffen voor de nieuwe ijstijd die voor de deur staat? kijk dan op Ben jij klaar voor ijs.nl.

Meer Haerlems Bodem? Beluister hier de nieuwste HB de podcast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here