Op zaterdag 30 maart 2019 tussen 8.00 en 15.30 uur kunnen inwoners van de gemeente Haarlem gratis vier zakken compost ophalen bij het Vuiloverlaadstation van Spaarnelanden, gelegen aan de Jan van Krimpenweg 10 in Haarlem (Waarderpolder). De compost is verpakt in zakken van 20 liter en wordt uitgereikt op vertoon van legitimatie.

gratis zakken compost
Photo by Paul Streltsov on Unsplash

Gratis zakken compost als beloning

Met deze compostactie wil Haarlem haar inwoners belonen voor de inspanningen om gft-afval te scheiden. Iedere volle groene gft-container van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Er zijn veel redenen om gft-afval apart te houden. Het verwerken van gft-afval tot compost is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.

Compost van gft-afval

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Door compost te vermengen met tuinaarde
verbetert de structuur van de grond bovendien en het zorgt ervoor dat grond regenwater goed kan opnemen. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten en dat vinden de plantjes wel zo leuk.

Meer informatie vind je op Spaarnelanden.nl. En voor meer Haarlems Bodem lees je hier over het Dolhuys dat haar deuren sluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here