[VIDEO] Groene Stoel Lezing – Johannes Frölich – ‘De Huizendokter’

0
272

Gezond leven in een gezond huis! Dat is het motto van Huizendokter en architect Johannes Frölich. ‘Iedereen kan zelf invloed uitoefenen op een duurzaam leven. Met kleine of met grote stappen.’ Johannes heeft al heel wat Haarlemmers geholpen bij een duurzame verbouwing. Met groot succes! Tijdens de Groene Stoel lezing vertelt hij over hoe je een hoge energierekening omlaag kunt krijgen en geeft je tips over duurzaam wonen.

Johannes Frölich
“Goed onderhoud is essentieel voor het behoud van de woningwaarde. Als je onderhoud slim inplant, kunt je veel geld besparen en gaat de woning nog jaren mee.”

Johannes Frölich – De Huizendokter

De Huizendokter geeft integraal bouwadvies. Naast energiebesparing spelen de bouwkundige staat van de woning, gezondheid en woonkwaliteit een belangrijke rol in het advies. Op basis van een grondige analyse van iemands wensen en de mogelijkheden van de woning werkt de Huizendokter een op maat gemaakt advies uit, toegesneden op de huidige en toekomstige situatie. Johannes Frölich werkt daarbij vanuit de visie dat bouw- en duurzaamheidsproblemen niet los van elkaar gezien kunnen worden. Een belangrijke taak van de Huizendokter is het verzorgen van de communicatie tussen de opdrachtgever en de uitvoerende partijen. Hij bewaakt het totaalconcept en ondersteunt waar nodig alle partijen zodat de afgesproken doelstellingen gehaald worden. Duurzaamheid wordt helaas vaak gezien als iets wat alleen op grote schaal toepasbaar is. De Huizendokter laat zien dat iedereen als individu zelf invloed kan uitoefenen op de ecologische toekomst.

Duurzaamheid gaat leven wanneer we er zelf in ons dagelijkse leven mee bezig zijn, in onze buurt, samen met de mensen om ons heen.

Groene Stoel lezing
De Groene Stoel lezingen worden georganiseerd door de gemeente en het Kweekcafé. De lezingen stimuleren tot duurzamer wonen, werken en leven. Eerdere Groene Stoel lezingen waren met Pim Lemmers en Virgil Bawits. De eerste volgende Groene Stoel Lezing is dus met Johannes Frölich – Huizendokter en architect.

Groene Stoel Lezing – De Huizendokter – Johannes Frolich
Datum: vrijdag 13 juli
Tijd: 16.00 – 17.30 uur (inclusief drankje achteraf)
Locatie: Kweekcafé, Kleverlaan 9

 

VIDEO: Simanto Dragtsma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here