Imker Pim Lemmers wordt ook wel ‘de minister van BIJzaken’ genoemd. Hij zorgde ervoor dat de Nederlandse bij op de politieke agenda kwam te staan en plaatste bijenvolken op tal van overheidsgebouwen, zoals het stadhuis van Haarlem, het Provinciehuis van Noord-Holland en bij de koninklijke familie. Tijdens de Groene Stoel lezing vertelt Pim over zijn werk, drijfveren en natuurlijk het belang van de bij voor ons bestaan.

Pim Lemmers

Pim Lemmers is imker. Hij heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring. Over zijn kennis en ervaring kan hij een boek schrijven. Vanuit een grote liefde en respect voor de natuur heeft Pim zich ook gespecialiseerd in ongedierte-wering. En, als het echt niet anders kan, ongediertebestrijding. Heb je een ongedierte probleem, neem dan contact met Pim op. Maar beter is het probleem voorkomen. Wil je dat? Neem dan zéker contact op, want ongedierte-wering is de specialiteit!

Pim Lemmers

Bijenhuis het Molentje, Heemstede

Sinds juli 2003 beheert Pim Lemmers op de Kinderboerderij ’t Molentje het zogeheten ‘bijenhuis’. In januari 2010 brandde het Bijenhuis echter af, maar intussen staat er weer een prachtig nieuw onderkomen voor de bijen. Met hierin de negenkantige glazen kast met 40.000 bijen. Daarnaast is in de ruimte opnieuw een kleine bijententoonstelling ingericht. Aan de hand van imkermaterialen, posters en 3d-dia’s krijgt de bezoeker een beter beeld van hoe belangrijk de bij in ons dagelijks leven is. Zo is de bij van groot belang bij bestuiving van onder anderen de appel en de peer. Naast de tentoonstelling staan er achter het Bijenhuis een zevental bevolkte bijenkasten en een insectenmuur.

Bekijk hier een video over Pim Lemmers:

Stoel lezing: imker Pim Lemmers

Tijdens de Groene Stoel lezing vertelt Pim over zijn werk als imker, de drijfveren en natuurlijk het belang van de bij voor ons bestaan.

Datum: vrijdag 11 mei
Tijd: 16.00 – 17.30 uur
Locatie: Kweekcafé (Kleverlaan 9, Haarlem)
Facebook Event

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here