‘Het is een gegeven: voeding verbindt!’ Fermentista Saskia Frederiks is voorzitter van Slow Food Haarlem, een enthousiaste groep foodies, consumenten en food professionals. Slow Food is een wereldwijde beweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Saskia vertelt in de Groene Stoel lezing over haar passie voor eerlijk eten en over de inzet van Slow Food voor een eerlijke voedselketen, zodat ook in de toekomst iedereen van (h)eerlijk eten kan genieten!

Saskia Frederiks – Fermentista

Saskia is Fermentista in hart en nieren. De wereld van fermentatie is eindeloos. Dat brengt kennis en nieuwe smaken. En die deelt ze graag in de vorm van bijzondere producten of workshops. Daarnaast is Saskia voorzitter van Slow Food Haarlem. Een enthousiaste groep foodies en professionals die veel verschillende activiteiten organiseert zoals: de debatreeks Kauwkost, Eat-Ins, zaai- & oogstfeesten, workshops en het gezamenlijk bezoeken van Slow Food evenementen zoals ‘Slow Food in het Park’. Verder proberen ze Haarlemmers en Noord-Hollanders te betrekken bij hun missie mensen weer een actief onderdeel te laten zijn van de voedselketen. Dit doen ze bijvoorbeeld door het opzetten van moestuinprojecten en debatreeksen.

‘Het is een gegeven: voeding verbindt!’

Saskia Frederiks Slow Food Haarlem
Gefermenteerde Augurken…

Groene Stoel lezing
De Groene Stoel lezingen worden georganiseerd door de gemeente en het Kweekcafé. De lezingen stimuleren tot duurzamer wonen, werken en leven. Eerdere Groene Stoel lezingen waren met Pim Lemmers, Virgil Bawits en Johannes Frolich. De eerste volgende Groene Stoel Lezing is dus met Saskia Frederiks van Slow Food Haarlem.

Groene Stoel Lezing – Saskia Frederiks – Slow Food Haarlem
Datum: vrijdag 24 augustus
Tijd: 16.00 – 17.30 uur (inclusief drankje achteraf)
Locatie: Kweekcafé, Kleverlaan 9

VIDEO: Simanto Dragtsma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here