We kopen nogal wat kleding in ons leven. Modetrends wisselen snel en de meeste kledingwinkels gaan mee in die trend. Zij hebben daarom veel nieuwe collecties; het liefst zo goedkoop mogelijk. Maar voor het maken van kleding zijn veel grondstoffen nodig: wol, katoen en aardolie, maar ook land, water, energie en bestrijdingsmiddelen. Dit heeft impact op het milieu. Wist je dat 1 op de 3 kledingstukken in de kast nooit wordt gedragen? Heb jij ook een spijkerbroek in de kast die je nooit draagt? Neem die vrijdag 15 juni mee naar de Groene Stoel lezing van Virgil Bawits. 

Groene Stoel lezing
De Groene Stoel lezingen worden georganiseerd door de gemeente en het Kweekcafé. De lezingen stimuleren tot duurzamer wonen, werken en leven. Tijdens de eerste Groene Stoel lezing vertele Pim Lemmers over zijn werk als imker, de drijfveren en natuurlijk het belang van de bij voor ons bestaan.

Virgil Bawits
De eerste Groene Stoellezing met Imker Pim Lemmers vond plaats op 11 mei.

Virgil Bawits ‘Slapende spijkerbroeken’

Vrijdag 15 juni houdt Virgil Bawits, van Stichting de Schone Stad, een Groene Stoel lezing. Tijdens de lezing vertelt hij over zijn idealen: een schone stad en een circulaire economie. Met het project ‘slapende spijkerbroeken’ zorgt hij ervoor dat oude spijkerbroeken een nieuw leven krijgen. De lezing is gratis en vindt van 16.00 uur tot 17.30 uur (inclusief drankje achteraf) plaats in het Kweekcafé, Kleverlaan 9.

Een schone stad en een circulaire economie. Dat is het ideaal van Virgil Bawits, van Stichting De Schone Stad. Met het project ‘slapende spijkerbroeken’ zorgt hij ervoor dat oude spijkerbroeken een nieuw leven krijgen. Want in één spijkerbroek zit veel tijd, geld, energie en water. Neem je je oude spijkerbroek tijdens de Groene Stoel lezing op 15 juni mee? Dan vertelt Virgil je er meer over!

Groene Stoel Lezing – Slapende Spijkerbroeken – Virgil Bawits
Datum: vrijdag 15 juni
Tijd: 16.00 – 17.30 uur (inclusief drankje achteraf)
Locatie: Kweekcafé, Kleverlaan 9

 

 

Duurzame mode
‘Om in 2030 in een circulaire economie te leven, moeten we nu actie ondernemen. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat kleding zo lang mogelijk in de grondstoffenkringloop wordt opgenomen. Houd dus rekening met het soort kleding dat je koopt en draagt. In Haarlem zijn veel duurzame ondernemers gevestigd, waaronder kledingbedrijven. Daar zijn we ontzettend trots op!’, zegt Cora-Yfke Sikkema, wethouder duurzaamheid. Een goede manier om bij te dragen aan betere leefomstandigheden van textielarbeiders en een beter milieu is door te kiezen voor slow fashion: koop bewust (duurzame) kwaliteitskleding, doe geen impulsaankopen en volg niet alle modetrends. Je vindt in Haarlem veel winkels waar je vintage of tweedehandskleding kunt kopen. Is je kleding versleten? Gooi het dan in de textielcontainer, zodat het materiaal gerecycled wordt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here