Hij doceerde natuurkunde op het Stedelijk en geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. Maar, achter de geraniums zul je Rob Ouwerkerk niet snel vinden. Met zijn groene vingers kweekt hij groente in zijn moestuin en hij is fulltime vrijwilliger. Daarbij maakt Rob voor HB graag foto’s van hippe Haarlemse feestjes, bijzondere evenementen en speciale mensen.

BHAMD! BOOM! Boomers!

Het was een prachtige performance in de pop-up galerie van kunstcollectief Bhamd!, gemaakt door Soek Zet en dansers van Ongoing. Een wervelende dynamische presentatie met een verhaal: de arme kleermaker Soek wordt tijdens de gedanste modeshow gekleed in zijn eigen mooie ontwerpen.

BHAMD!
Soek danst kunst in BHAMD!

De Pop-up-art-galerie aan de Grote Houtstraat 116 in Haarlem is een gratis bezoek meer dan waard.

BHAMD!
Er was eens een arme kleermaker…v.l.n.r Sacha, Soek, Pierik

Origineel, kleurrijk en wonderlijk goed passend in het al even dynamische decor van de kunstwerken van Leo Dooren en Maud Ramaekers .

BHAMD!
Dans Hans, Pierik, Soek

We zagen nu even geen show van serieus kijkende, de voeten strak voor elkaar zettende jonge modellen. De soepel bewegende wat oudere dansers van Ongoing lieten ons, op choreografie van Pierik L`Istelle, een aantal intense scènes zien. Sacha Wendt, Hans Bossmann en Pierik zelf gaven de door Soek ontworpen kleding de aandacht die het verdiende.

BHAMD!
Soek en Pierik, dressed to undress
BHAMD!
En tenslotte…applaus!

Geslaagd was het zeker en het verdiende veel meer publiek dan de kleine groep toeschouwers die deze bijzondere presentatie kwam bewonderen. De meeste voorbijgangers kwamen niet verder dan een wat verbaasde blik, en dan weer door, naar de kledingwinkels van de grote ketens. Jammer!

Meer weten van Ongoing? Ongoing op Facebook

Meer weten van Soek Zet? Soek Zet op Facebook

Meer weten van BHAMD!? BHAMD! op Facebook

Meer groetjes uit Haarlem? Golffestival 2019

Meer Haerlems Bodem? Check hier wat je met je oude kerstboom kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here