Hij doceerde natuurkunde op het Stedelijk en geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. Maar, achter de geraniums zul je Rob Ouwerkerk niet snel vinden. Met zijn groene vingers kweekt hij groente in zijn moestuin en hij is fulltime vrijwilliger. Daarbij maakt Rob voor HB graag foto’s van hippe Haarlemse feestjes, bijzondere evenementen en speciale mensen.

Op meer dan 1300 gratis toegankelijke huiskamer-podia konden de bezoekers zondag 9 februari 2020 genieten van de optredens van talloze (klein-)kunstenaars. De stichting Gluren bij de Buren maakte het mogelijk, een wereldklus. Storm en tegenweer konden uw reagluurder niet weerhouden: een beeldverslag van een vijftal toffe voorstellingen in en nabij Haarlem Centrum.

Groetjes uit Haarlem – Gluren
Vrouwen met humor, José Schuringa en Ghislaine van der Nat

Solo, duo, de dames weten van wanten. Standing-up speelden ze grappige sketches in een hoog tempo met een prima timing. En met een goed contact met het publiek: “Zitten alle knappe mensen hier vooraan?”
Die knappe mensen zagen hilarische stukjes over gemuts met Tinder, een ontmoeting van twee dames die elkaar lange tijd niet gezien hadden met een flinke dosis ironie. En ook de mannelijke variant van “down there” werd even stevig behandeld.

Groetjes uit Haarlem – Gluren
GBDB zoals het bedoeld is, sfeer, pret, improvisatie, kopje koffie erbij, een goed gesprek met de gastheer en gastvrouw…
Tsja, vermakelijk gemuts door deze twee vrouwen met humor
Groetjes uit Haarlem – Gluren
Prachtige sfeer bij de buren: Sara Kristin zingt in het atelier van Jeanet van den Berg

Janna Handgraaf speelt in Museum Haarlem samen met ‘Mannetje’ een boeiend stuk vol verassingen voor groot en klein. Veelzijdig als ze is vult ze moeiteloos een voorstelling met tapdans en poppenspel, waarbij ze het grote en kleine publiek weet te betrekken.

Mia danst in Museum Haarlem, Mannetje slaapt nog
Groetjes uit Haarlem – Gluren
Haaien? Hier? Mia en Mannetje zijn even ongerust…

Het karakter ‘Mannetje’ komt goed uit de verf en is heel geschikt om als duopartner inhoud aan de voorstelling te geven.

Onverwachts speelden leerlingen van het Nova College in Museum Haarlem een aantal scènes uit Groeipijn – korte teksten voor jongeren – door
Rick Dros, Birgit van der Jagt, Iris Stam, Heleen van Wiechen. Publiek mocht van Heleen een bladzijde uit het boekje kiezen en de acteurs speelden de scène vol overtuiging, knap gedaan.

Groetjes uit Haarlem – Gluren
Lulu Stig, Sterre Mentink , Emma Hoogland en Lars Belleman van het Nova College Artiest Theater.
Stil spel van Sterre onder toeziend oog van Heleen van Wiechen en de zusters van Museum Haarlem

En dan Ab Appelsap de goochelaar! Met als decor de twee clowns, Droevig en Vrolijk laat Ab een paar prima trucs zien bij Maria Spaargaren van atelier Il Vicolo.

Ook de voorbereiding van de show is fun!

Een touw dat maar niet korter wordt, kaarten die telkens weer spontaan van kleur veranderen. Papa Wilbert wordt op vrijwilliger-aanwijzing van zijn dochtertje uit het publiek getrokken en mag als cowboy 2020 een ballonnetje schieten. En er is een balletje-balletje spel op groot formaat. Leuk voor heel jong en oud.

Milou knipt en knipt en knipt…de truuk met de ongelijke touwtjes van Ab
Papa Wilbert schiet zomaar raak

Het was een fijne dag, volgend jaar zijn we er zeker weer bij, bij glurenbijdeburen

Meer groetjes uit Haarlem? klik hier!

Fotografie Rob Ouwerkerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here