Hij doceerde natuurkunde op het Stedelijk en geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. Maar, achter de geraniums zul je Rob Ouwerkerk niet snel vinden. Met zijn groene vingers kweekt hij groente in zijn moestuin en is hij fulltime vrijwilliger. Daarbij maakt Rob voor HB graag foto’s van hippe Haarlemse feestjes, bijzondere evenementen en speciale mensen.

Het Golffestival 2019 op zaterdag 21 december in de Pletterij bood een viertal toffe beeld- en geluidsvoorstellingen. In twee zalen konden bezoekers genieten van een digitaal en analoog spektakel. Hans van Koolwijk liet ons op zijn indrukwekkende bambuso genieten van bronstige bastonen, sprankelende bamboezang en verassende geluidseffecten. En dat alles met de schuifjes, klepjes, knopjes, balonnetjes, veertjes die de lucht uit de luchtkast naar de verschillende bamboepijpen stuurden.

Groetjes uit Haarlem – Golffestival 2019
Bambuso hardware
Groetjes uit Haarlem – Golffestival 2019
Verbazingwekkend!

Gagi Petrovic verbaasde ons met zijn Choosing Freedom: een improvisatie voor computer en een theremin-achtig bouwsel. Door de combinatie van de losse rechterhand en de zwevende linkerhand ontstonden prachtige geluidsbeelden. Goede reden voor een korte toegift na een wat voortijdig applaus en een toelichting op het ontstaan van dit kunstwerk.

Gagi Petrovic | GEST: Choosing Freedom
Groetjes uit Haarlem – Golffestival 2019
Gagi Petrovic licht toe aan enthousiast publiek

Gert-Jan Prins & Bas van Koolwijk maakten in een stikdonkere zaal een voor ieder verassend geluids- en beeldspektakel met hun Synchronator. Een wel heel organisch geconstrueerd toestel vol elektronica dat een 8-tal beeldschermen en een geluidsinstallatie aanstuurde. Het resultaat was verrassend, ook voor de makers van dit toffe en aparte geheel.

Gert-Jan Prins & Bas van Koolwijk | Synchronator
Synchronator: adembenemende improvisatie in beeld en geluid

En tot slot maar zeker niet de minste, sfeerbeelden en geluidsbedekking van Transtilla, een tweetal instrumentalisten op gitaar en laptop. Een melange van lange gestreken tonen, begeleid door een rustgevende vaartocht.

Transtilla: Romke Kleefstra legt prachtig geluidstapijt
Transtilla: Anne-Chris Bakker in volle concentratie

Het was weer een avond vol sfeer, verassing in beeld en geluid. Het was opvallend hoe geboeid het publiek de voorstellingen volgde, ondanks het totale gebrek aan interactie tussen toehoorders en artisten tijdens de performances. En van deze kant een groot compliment voor Arno Duivestein en zijn team van de Pletterij die voor een soepel verloop van de avond hebben gezorgd.

Meer Groetjes uit Haarlem? Check Robs fotoverslag van het jaren ’90 hiphop-feestje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here