Het wordt langzaamaan steeds beter weer. En met beter weer komen automatisch fijne liedjes die het gevoel van een fijn voorjaar weten te versterken. Dikke kans dat jij de afgelopen tijd al eens bezig bent geweest met het maken van een Spotify lijst met tracks voor die middag chillen in De Hout of voor een avondje bbq’en met vrienden.

Lijstje gemaakt? Dan gokken wij dat er een dikke kans is dat er wat van onze Haarlemse Helden Chef’Special tussen staat. Toch willen wij nog even een kleine aanvulling geven. Guido Joseph, jawel de gitarist van Chef’Special bracht onlangs zijn eerste soloplaat “In Between” uit. Ons advies, check hem!

Chihuahua chillin

Een foto die is geplaatst door Guido Joseph (@guidojoseph) op

In Between
Toen Guido bezig was met de opnames van het inmiddels met goud bekroonde album ‘Passing Through’ van Chef’Special ontstond het idee om een eigen album op te nemen.“Ik had na de opnames van ‘Passing Through’ nog steeds een hoop ideeën voor nieuwe liedjes. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat ze qua stijl en toon niet helemaal pasten bij Chef’Special. Zo kreeg ik het idee om een solo-album van deze liedjes te maken, helemaal gebaseerd op mijn eigen belevingswereld en muzikale voorkeuren”.

Vanaf 2013 heeft Guido twee jaar gewerkt aan ‘In Between’. Een lange periode waarin de drukte rondom de band vaak een lastige combinatie bleek. Ook het heruitvinden van zichzelf speelde hierin een grote rol: “Ik wilde de tijd nemen om te experimenteren met de arrangementen van de  liedjes; andere instrumenten en harmonische structuren gebruiken dan ik gewend was”, zegt Guido hierover. Tevens co-produceerde hij in deze twee jaar de EP ‘Shot In The Dark’ van Chef’Special en deed hij co-writes met Kris Berry waaruit onder andere de single ‘Perfect Storm’ vloeide.

Momenteel tourt Guido met Chef’Special door de Nederlandse clubs en is op 5 mei te zien als afsluiter van Bevrijdingspop. Eind mei zal de groep vertrekken naar de Verenigde Staten waar zij in het voorprogramma van “Twenty One Pilots” in 47 arenas zullen spelen, waaronder het fameuze Madison Square Garden.

In Between van Guido Joseph luister je hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here