De Facebook-pagina bestaat pas sinds 15 januari 2014, maar nu hebben ze al meer dan 1500 likes! De pagina “In Haarlem hoort een betaald voetbalclub” heeft veel steun van Haarlemse voetballiefhebbers. De aanleiding voor het starten van de pagina was dit artikel, waarin wordt gesproken over de omstreden zakenman Erik de Vlieger.

H.F.C. Haarlem
Door muggen en tegenstanders ook wel ‘de rood broeken’ genoemd. H.F.C. Haarlem ging als voetbalclub in 2010 failliet en heeft daarna niet ‘echt’ meer een doorstart kunnen maken. Dit ondanks verschillende pogingen van o.a. HFC Kennemerland.

De club werd oorspronkelijk opgericht op 1 oktober 1889 en speelde in blauwe shirts, rode broeken en blauwe kousen. Thuiswedstrijden werden in het Haarlemstadion gespeeld. Haarlem stond van oudsher bekend om zijn jeugdopleiding en scouting. In 1946 won de club zelfs het landskampioenschap! Maar omdat Haarlem in de 21e eeuw over minder geld beschikte, en zij te trots waren om aanspraak te doen op gemeentegelden, dreigde er vanaf november 2009 een faillissement. Dit werd, helaas voor de trouwe supporters, twee maanden later werkelijkheid werd. Na 120 jaar strijden stopte de club als zijnde profclub. In maart 2010 werd onder de naam “Nieuw HFC Haarlem” een amateur vereniging opgericht, met als doel om vanaf het seizoen 2010/2011 in het amateurvoetbal uit te komen. Op 26 april 2010 werd bekend dat de vereniging na een fusie met HFC Kennemerland verder zou gaan als Haarlem-Kennemerland.

spandoeken700px

Op de Facebook-pagina hebben de beheerders het volgende geschreven:
“In Haarlem hoort een betaald voetbalclub. Dat is natuurlijk de club in rood en blauw. H.F.C. Haarlem! Er is een kleine hoop dat ons H.F.C Haarlem ooit nog is terug komt. Met deze pagina willen we laten zien dat de Haarlem supporters nog steeds leven.”

Wij vinden het goed dat de supporters hun steun willen betuigen via de Facebook-pagina. Ook al stond in 2013 het samenwerken voor de Haarlemmers centraal, de eenheid die nu gevormd wordt is een eenheid die welkom is. Wij wensen alle supporters en Erik de Vlieger heel veel succes toe! Vergeet niet de Facebook-pagina te liken!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here