Het is iets na achten als we de Lichtfabriek in stappen. Dit is voor Haerlems Bodem de tweede keer dat we naar de Haarlem Comedy Club gaan, maar in feite alweer de zesde editie! Humor en Haarlem gaan goed samen, want het is uitverkocht. 

We beginnen 20 minuten later dan gepland. Gelukkig is het gezellig, dus dat mag de pret niet drukken. De avond wordt ingeleid door de MC, Jeroen Pater. Het is een rustig begin en de zaal moet blijkbaar nog even wakker worden. Vorige editie zaten we in een kleinere zaal en hoe groter de zaal hoe moeilijker het publiek mee komt. Soms is hardop lachen, tussen allemaal vreemden, een beetje eng. Gelukkig hebben wij daar geen last van! Jeroen betrekt goed het publiek, door vragen te stellen en zodoende ook af te tasten. Voor een opening is hij best grof maar daar houden wij wel van!

Edo
Dan betreedt Edo Berger het podium. We hebben gelezen dat deze komiek al meerdere prijzen heeft gewonnen en houdt van woordspelingen. Dat is mooi, want dat is recht in ons straatje. De verwachting is dus hoog. Edo heeft een zeer goede inleiding van zijn grappen. Oké het duurt misschien even, maar dan komt hij ook door met meerdere “punchlines” over een onderwerp. Een goeie opmerking was zijn Anti Uggs grap! “Ben je per ongeluk in een golden retreiver gaan staan?!” Hilarisch! Edo vervolgt met een typische afschildering van “opgemaakte meisjes op Uggs” namelijk;“een groepje sletterige Eskimo’s.” Edo blijft sterk tot het einde van zijn set, een goeie eerste comedian!

Na Edo komt Jeroen weer het podium op. De zaal is onrustig, maar Jeroen weet het publiek er weer goed te betrekken. Chapeau!

Wilko
De tweede komiek van de avond is Wilko Terwijn. Een bekend gezicht, want hij deed mee aan ‘de grote improvisatie show’ op RTL4. De ervaring straalt er meteen vanaf. Wel moet Wilko even op gang komen, alhoewel de zaal dat ook moest doen. Maar toen de grappen over de Bananenbar begonnen kon iedereen lekker mee lachen. Wilko reageert goed op het publiek, wanneer hij wat groffer is zeggen mensen uit de zaal ‘ohhhhh’. Wilko speelt daar op in door zijn grappen steeds groffer te maken en uiteindelijk te zeggen; “ja, hoe meer jullie ‘oooooooohhh’ doen, hoe groffer ik word.” 
“Ooooooohh” klinkt het vanuit het publiek. “Oh je wilt groffer”, zegt Wilko. Toen kregen we een grap die niet geschikt is voor dit artikel. Ha ha! Wilko weet zijn momentum tot het einde vast te houden en eindigt sterk. Het publiek kon hem echt waarderen. In de pauze zijn mensen namelijk zeer te spreken over de show en Wilko!

Na de pauze komt Jeroen weer het podium op, om de mensen weer in de vibe te krijgen. Jeroen was wel leuk maar was niet heel sterk vandaag, niet zo sterk als de vorige keer althans.

Roel C Verburg
De avond wordt afgesloten door Roel ‘de slechtste rapper van de straat’ C Verburg.  Roel is echt een ontzettende droog kloot, maar dit is juist zo ontzettend grappig. Duidelijk was, dat dit de headliner was! De man waar je voor komt… Roel wisselt zijn grappen af met liedjes en dat blijkt zeer goed te werken. Zijn, zeer herkenbare, lied over de relatie tussen mannen en vrouwen bracht de zaal tot bulderen. Er werd dan ook na elk couplet geapplaudisseerd. De liedjes moeten wij omschrijven als knullig-briljant.

Roel eindigt met zijn bekende lied ‘de slechtste rapper van de straat’. Nog niet iedereen die kende het liedje, dus de zaal lag helemaal gevouwen. Ken jij het ook niet?!?!?! Geen zorgen, de clip van het nummer kan je hierboven bekijken. Hij laat de mensen mee zingen en dat voegt echt iets toe. Een topper!

Het was een goede avond in de Haarlem Comedy Club. Wat jammer was dat het qua programma uitliep, maar op een avonds zoals dit, mag dat de pret niet drukken. We merkten dat de zaal moeilijker op gang kwam, maar dat had niets met de comedians te maken. Leuk om te vertellen is dat we de dag voor de show naar Boom Chicago zijn geweest. We kunnen jullie melden dat die show, absoluut, niet zo leuk was als de Haarlem Comedy Club. Houd je van lachen en houd je van humor, dan raden wij je zeker aan om naar de Haarlem Comedy Club te gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here