Dit is wat Haarlem nodig had, een activiteit voor iedereen die van lachen houdt. Haerlems Bodem heeft in een deuk gelegen bij de Haarlem Comedy Club en raad dit ‘lachfestijn’ iedereen aan!

De deuren van de lichtfabriek openden zich al om 19:30, maar Haerlems Bodem arriveerde rond 20:00. Het was gezellig druk! Terwijl het aantal toeschouwers zich uitbreidde, pakten wij een biertje en zochten een mooi plekje in het midden van de zaal.

Haarlem_Comedy_Club_Haerlems_Bodem4

De zaal van de Lichtfabriek was omgetoverd tot een echte Comedy Club met ronde tafels en achterin de bar. Dan komt de MC van de avond het podium op en begon met zijn sketch. Reinier Meijer is een relaxte Amsterdamse gozer en krijgt met zijn amicale gedrag het hele publiek in een ‘giegel-stemming’. Dat is precies wat we nodig hadden, dus laat die eerste komiek maar komen!

Adam Fields
De eerste komiek is Adam Fields. De uit Londen afkomstige komiek opent sterk en laat het publiek zich realiseren dat als wij niet mee doen het minder leuk is.  Adam heeft een hilarische kijk op de Nederlander versus de Engelsen. Zo vergelijkt hij onze prachtige Haarlemse dames met de ‘kuch’ prachtige dames uit Engeland. Wat hebben wij toch een mazzel! Één van de grappen die ons het best is bijgebleven, ging over muziek. Hij herinnerde ons eraan dat er maar weinig mensen zijn die nog naar een live muziek optreden gaan. Erg leuk om te zeggen na Bevrijdingspop, maar hij had een punt.

“DJ don’t actually make music, they play the music that somebody else has made.”
Toen deze gedachte in onze hoofden rond ging voegde hij eraan toe: “I would love to go see a concert like Tiësto unplugged”
Hi-la-risch!! Maar de grap was niet voorbij, de ‘dealcloser’ kwam nog: “Watching a DJ play is like eating a foto of a hamburger…”
Adam heeft een Nederlandse vriendin dus hopelijk komen we deze komiek nog vaker tegen, want zoals hij zelf zegt: “Once you go Dutch, it doesn’t cost much…”

Haarlem_Comedy_Club_Haerlems_Bodem2

Alex Ploeg
We gaan door naar de volgende komiek genaamd Alex Ploeg. Toen Alex het podium op kwam dachten wij meteen: Life With Louie. Dit dacht Alex ook, want hij begon meteen met wat zelfspot. “Sommige mensen houden water vast, dat heb ik met pizza.”

We merken dat Alex Ploeg een komiek van deze tijd is. Dit merk je aan het soort grappen dat hij verteld, alsmede zijn woordkeuze. Deze zijn beide herkenbaar voor de jongvolwassenen in het publiek en helemaal voor Haerlems Bodem. Toen hij over de Teenage Mutant Ninja Turtles begon was het geschied, wij zijn officieel van Alex Ploeg.
“Hoe leg je dat uit aan je kinderen? Ja het waren gewoon genetisch gemanipuleerde schilpadden die leefden in het riool van New York en waren vernoemd naar kunstenaars uit de Renaissance” Alex gaat door: “Ze aten eigenlijk alleen maar pizza en hadden geweldige gespierde lichamen, net als pappa!” Zijn mimiek hierbij is onbeschrijfelijk en Alex krijgt dan ook een daverend applaus aan het einde van zijn act. Terecht!

Dan is het PAUZE en kunnen we even een sigaretje doen. Nu valt het op hoe druk het eigenlijk is. Wij gokken tussen de 150 en 200 man, het juiste formaat voor een intieme comedy avond. Helaas was de barcapaciteit is niet berekend op het dorstige publiek. Maar de sfeer zat er goed in en dat de pauze iets langer duurde lijkt niemand te storen…

Na de pauze kwam de MC weer het podium op en met zijn uitstraling kreeg hij iedereen meteen weer aan het grinniken. Hij lijkt een beetje op een combinatie van Ryan Gosseling en The Big Lebowski. Na een aantal grappen kondigde hij de laatste komiek aan.

Haarlem_Comedy_Club_Haerlems_Bodem3

Vincent Geers
De laatste komiek van de avond is niet Roel C Verburg., maar Vincent Geers. Winnaar van het Leids Cabaret Festival. Hij begon zijn sketch met een waargebeurd verhaal, van eerder op de avond. Zo stond hij naast iemand op de WC, die een gesprek begon:
Nou het zal mij benieuwden, zei de man, weet jij wie er komen?
Vincent: nou ik weet alleen dat Vincent Geers aanwezig is.
Oh, zei de man, nog nooit van gehoord, dus het zal wel kut zijn.

Wat een heerlijke conversatie om de avond te beginnen, lachte Vincent.
De grappen en anekdotes blijven maar komen, wat opvalt is dat de grappen zeer herkenbare situaties typeren en dat dit de kracht is van Vincent. Het komische zien in dagelijkse gebeurtenissen en dit op een humoristische manier op het publiek overbrengen. We vinden het raar dat we nog nooit van Vincent gehoord hebben, met zo’n sterk repertoire en een carrière van 15 jaar had dit best mogen gebeuren.

De hele avond was een succes! Dat de microfoon af en toe haperde dat nemen we voor lief, want de grappen waren er niet minder om. Het publiek heeft de hele avond lekker zitten lachen en daar kwamen we voor. Na de show spraken we met de organisatie, die ons vertelde dat de oorspronkelijke MC van de avond die middag had afgebeld. Daarbij belde Roel C Verburg ook af in verband met een CD opname. Chapeau naar de organisatie voor het opvangen van deze tegenslagen en desondanks te zorgen voor een geweldige avond. De Haarlem Comedy Club willen wij aan iedereen aanraden! Leuk voor stelletjes, vrienden groepen, een eerste date, etcetera.

De volgende editie staat gepland op zaterdag 16 november. Dus zet het in je agenda! Haerlems Bodem zal hier ook zeker bij aanwezig zijn en wij hopen jullie daar te zien! Houd de website en Facebook van de Haarlem Comedy Club in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here