Op zaterdag 12 en zondag 13 september staat Haarlem volledig in het teken van cultuur tijdens het Haarlem Cultuur Festival 2015. De culturele instellingen zetten hun deuren wagenwijd open om te laten zien wat ze in huis hebben en het nieuwe culturele seizoen in te luiden. Ook de vele monumentale gebouwen zijn voor publiek toegankelijk in het kader van de Open Monumentendagen. Overal in de stad barst het van de activiteiten op het gebied van film, muziek, beeldende kunst, dans, erfgoed en theater. Bekijk previews van voorstellingen en exposities, volg workshops, bezoek monumenten waar je anders niet naar binnen mag en geniet van al het talent dat Haarlem rijk is.

Voor ieder wat wils
Jong of oud, doorgewinterde cultuurliefhebber of new kid on the block. Het Haarlem Cultuur Festival 2015 biedt voor ieder wat wils. Muziekliefhebbers kunnen terecht in de Philharmonie, het Patronaat, diverse cafés en winkels voor optredens in alle soorten en maten. Hou je van dans dan kom je ook zeker aan je trekken met o.a. Connie Janssen Danst, Joeri Dubbe en Dance & Ballet Company. En voor wie zelf lekker met de voetjes van de vloer wil is er o.a. de Silent Disco. Bekijk het complete programma op de vernieuwde en handige website van het Haarlem Cultuur Festival.

HaarlemCultuurFestival2015II

Verdieping, monumenten en kids…
Mensen die op zoek zijn naar verdieping kunnen hun hart ophalen tijdens de interviewmarathon van Frènk van der Linden ‘023 minuten passie van’, waarin hij o.a. Michael van Praag, Marc van der Linden en Eric Vaarzon Morel het hemd van het lijf vraagt. Film is er volop in openluchtbioscoop bij de Nieuwe Vide en in de Filmschuur die speciaal voor het Haarlem Cultuur Festival 2015 enkele voorpremières vertoont. Het Frans Hals Museum, De Hallen, Dolhuys, Museum Haarlem, 37PK,  En voor de liefhebbers van het prachtige erfgoed in Haarlem zijn er ruim zeventig monumenten te bezichtigen en duikt het Jopenfestival terug in haar geschiedenis.

Ook de kids worden niet vergeten met o.a. een familie-ontbijt, diverse workshops, kinderfilms en previews van komende kindervoorstellingen. Alle activiteiten zijn gratis of tegen sterk gereduceerd tarief te bezoeken. De festivallocaties spreiden zich uit van de binnenstad tot terrein Nieuwe Energie aan de Minckelersweg in Haarlem-Oost. In de Gravenzaal van het Stadhuis is meer informatie te verkrijgen over de Open Monumentendagen. Het hart van het festival klopt in het Toneelschuurcafé waar bezoekers het hele weekend terecht kunnen voor meer informatie over het festivalprogramma, theatertips, live-radio en natuurlijk een lekker drankje.

HaarlemCultuurFestival2015IIIHet weekend van 12 & 13 september staat dus bomvol cultuur. Een weekend waar we naar uit hebben gekeken en niet kunnen wachten om op verschillende plaatsetn prachtige dingen te gaan zien. Houdt Haerlems Bodem in de gaten voor meer updates over het Haarlem Cultuur Festival 2015. Voor meer achtergrond informatie en het volledige programma kijk je op www.haarlemcultuurfestival.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here