Video: Haarlem Cultuurstad – 2018 de Viering van het rijke Cultuuraanbod

0
663

In het najaar van 2018 viert Haarlem haar rijke cultuuraanbod. Met maar liefst vier hoogtepunten. Twee tentoonstellingen met internationale allure: Leonardo da Vinci met originele tekeningen in het Teylers Museum en Frans Hals en de Modernen in het Frans Hals Museum. Daarbij ook twee jubilea: 100 jaar Stadsschouwburg en 50 jaar Toneelschuur. Maar iedereen in Haarlem is uitgenodigd om mee te doen aan Haarlem cultuurstad. Check de video voor een goede indruk.

Uitgebreid aanbod

Haarlem heeft een uitgebreid aanbod als het gaat om kunst en cultuur. De musea zijn voor (inter)nationale bezoekers een belangrijke reden om de stad te bezoeken. De activiteiten in het najaar van het Teylers Museum, het Frans Hals Museum, de Stadsschouwburg en de Toneelschuur zijn aanleiding geweest voor een uitgebreide campagne en een extra activiteitenprogramma in de stad.

Haarlem Cultuurstad
Teylers Museum

Haarlem cultuurstad

Haarlem cultuurstad is een evenementenperiode en promotiecampagne. De aftrap vindt plaats in het weekend van 22 en 23 september 2018. Tot december zijn er in de stad bijzondere culturele (rand)activiteiten. De stad wordt feestelijk aangekleed en zorgen ervoor dat de cultuurbezoeker zijn bestemming goed kan vinden. Maar ook in het voorjaar zal cultuur gevierd worden in Haarlem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het jaarlijkse bloemencorso.

Doe mee!

Voor Haarlem Marketing is het evenement Haarlem cultuurstad tevens een startpunt van een periode waarin cultuur een belangrijke drager blijft van de stadspromotie. In het kader van dit project wordt het team van Haarlem Marketing een jaar lang versterkt met cultuurcoördinator Reinier Weers. Culturele makers, creatieven en ondernemers kunnen op meerdere manieren deelnemen aan Haarlem cultuurstad.

Heb je ideeën of vragen? Mail dan naar Reinier Weers: rweers@haarlemmarketing.nl.

Even de belangrijkste data op een rijtje:

  • 22 en 23 september: opening Haarlem cultuurstad
  • 30 september: start 100-jarig jubileum Stadsschouwburg
  • 5 oktober: opening tentoonstelling Leonardo da Vinci in het Teylers Museum
  • 13 oktober: opening Frans Hals en de Modernen in het Frans Hals Museum
  • 20 oktober: start 50-jarig jubileum Toneelschuur

Meer info en updates via: haarlemcultuurstad.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here