Er is in het Haarlems Kweekcafé weer een feestelijk programma tijdens de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair. De feestelijkheden zullen zondag plaatsvinden naar aanleiding van de stedenband Haarlem Mutare.

Haarlem Duurzaam en Circulair

Concert Vrienden van Mutare 

Je kan onder andere kennismaken met een nieuw educatief programma om in de klas te praten over migratie. Ook is er een concert van de Vrienden van Mutare. Eerder zamelde de Stichting Stedenband Haarlem Mutare en de Haarlemse bands Itchy Donkey, MacHielo & The Mystery Guests en Dinanga tijdens een concert duizend euro voor hun collega’s uit Mutare, de Mutarese Unique Giants Band. Met dat geld kunnen de blinde muzikanten eigen instrumenten kopen. Voor de gelegenheid in de Kweektuin speelt Dinanga and Friends, bestaand uit de Congolese zangeres Rebecca Wakuteka (woonachtig in Haarlem). Ze zingt in haar eigen taal en begeleidt zichzelf met akoestische gitaar. Ze wordt begeleid door Eric van Drunen Littel op bas/basdrum/zang. muziekgezelschap De Filistijnen sluit het geheel feestelijk af met eigen Nederlandstalige liedjes.

Haarlem Duurzaam en Circulair

Expositie vraagt aandacht

Met de expositie Haarlem Duurzaam en Circulair vraagt de Stedenband aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld. Er is werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe. De tentoonstelling is nog te zien tot eind juli 2019. Met deze en andere activiteiten wil de Stichting Stedenband Haarlem Mutare aandacht vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (the Global Goals for Sustainable Development, SDG’s) die in het coalitieakkoord van het Haarlemse college van B en W staan.

Meer informatie: haarlem-mutare.nl en voor nog meer Haerlems Bodem lees je hier het interview met piercingkoning Rob.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here