Haarlem Fight Night is een vechtgala dat georganiseerd is om amateurvechters een plek te geven waar zij zichzelf kunnen meten. Wij waren aanwezig bij dit event in de Beijneshal en schreven een review. Het was aan.

Het is een mooie zondagmiddag als we de Beijneshal inlopen. Na een security check komen we de zaal in en zien we voor het eerst een vechtgala van dichtbij. Het ziet er onwijs gelikt en professioneel uit! In het midden van de Beijneshal staat een mooie ring met daaromheen zo’n vijftien VIP tafels en daarachter de tribunes. Terwijl het VIP-gedeelte steeds verder volloopt, zijn de tribunes al flink gevuld. Het is duidelijk dat de deelnemende vechters en de toeschouwers dit heel serieus nemen. Er wordt gedurende de gevechten veel geroepen en aangemoedigd, allemaal op een constructieve manier.

Haerlems-Bodem-Haarlem-Fight-Night-De-Zaal

Het niveau is vanaf de eerste partij indrukwekkend te noemen. We kijken in het begin naar de laagste klasse; de minst ervaren en lichte vechters. Zij stellen de toeschouwers niet teleur en zorgen voor wat spanning. In totaal worden er 27 partijen gevochten. De lagere klasse vecht 3×1 minuut; later gaat dit naar 3×1,5 en 3×2 minuten. Na elke gevochten ronde komen de coaches de hoek in en krijgen de vechters wat bruikbaar advies. De MC van de dag begeleidt het geheel goed en we kunnen er niet omheen; dit was professioneel georganiseerd.

“Je ziet het hè?! Hij houdt zijn handen niet hoog!”

De Haarlem Fight Night is een gaaf event om bij te zijn, live is heel anders dan op TV. Het is geen K1, maar dat hoeft het ook niet te zijn. Tijdens één van de eerste gevechten van de N-klasse kunnen we ons niet bedwingen en schreeuwen we “houd je handen nou hoog!” een man voor ons draait zich om en zegt, “je ziet het hè?! Hij houdt zijn handen niet hoog!”
Nog geen 15 seconden later zien we een knock-out. Dit was de enige K.O. die wij hebben meegemaakt en dat komt mede door het ‘enthousiaste karakter’ van de lagere klasse vechters. Hoe verder we in de competitie raker, hoe beter de vechters worden. We zien meer beheersing en minder uitwisseling van slagen, maar ook dit is mooi om te zien. In deze rondes draait het duidelijk meer om het psychologische spel.

Haerlems-Bodem-Haarlem-Fight-Night-Action-Shot

De enige ‘jammere’ in dit artikel gaat over het feit dat dit gala maar één keer per jaar wordt georganiseerd. Abdel, een van de organisatoren: “Misschien dat we het twee keer per jaar gaan doen, maar voor nu is één keer per jaar goed.” Dat snappen we want het is niet niks om zo’n vechtgala te organiseren. De tegenstanders moeten worden uitgezocht op leeftijd, gewicht en ervaring en dat, in dit geval, 27 keer! Daarnaast de hal, de ring en het personeel. Wij zeggen chapeau!

Het was een spannende zondagmiddag. Als je van vechtsport houdt of zelf ooit een vechtsport hebt gedaan is dit zeker de moeite waard om te checken. Het is uitstekend geregeld en vanaf het eerste gevecht zit er een lekker tempo in, dus geen verveling tijdens de Haarlem Fight Night. Wij willen er de volgende keer zeker weer bij zijn, maar dan wel aan de VIP-tafel want dat is gewoon nog dichter bij de actie. Houdt Haarlem Fight Night in de gaten want over een paar maanden beginnen ze weer met de organisatie van een nieuw gala. Zorg dat je erbij bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here