Op meer dan 30 locaties vinden tijdens de Stipdagen Haarlem tentoonstellingen, lezingen, workshops, masterclasses, muziekoptredens en theater- en filmvoorstellingen plaats. Tijdens de Stripdagen wordt er ook een nieuw beeldverhaal gepresenteerd: ‘Haarlem, getekend door de nacht’. Waarbij Joshua Baumgarten, de man achter onder andere de Irrational Library, de hoofdpersonage van de strip is. 

Haarlem, getekend door de nacht
“Door de ogen van deze frappante Amerikaan maakt de lezer een trip door Haarlemtown in de periode rond de eeuwwisseling.” Foto: Wiebrig Krakau

Haarlem, getekend door de nacht

Haarlem, getekend door de nachtis een portaal naar het Haarlemse nachtleven, opgetekend in vier stripverhalen. De graphic novel is een samenwerking tussen de Haarlemse illustratoren Frank Petiet en Arjen Nicolai en de Amsterdamse journaliste Gina Miroula. Het is het eerste boek van dit collectief. Het eerste verhaal uit de bundel wordt tijdens de Stripdagen gepresenteerd. Hoofdpersonage is Joshua Baumgarten, de man achter de Irrational Library, de Irrational Library band en natuurlijk columnist voor Haerlems Bodem. Door de ogen van deze frappante Amerikaan maakt de lezer een trip door Haarlemtown in de periode rond de eeuwwisseling. Petiet en Nicolai tekenen.

Petiet en Nicolai Live zien?

Ga dan naar de Irrational Library, gevestigd aan de Doelstraat 31 te Haarlem. Ze zitten er tijdens de Stripdagen elke dag, van 25 mei t/m 3 juni. Neem wat de drinken uit de koelkast, gooi een fooitje in de hoge hoed en geniet van live muziek. Zo spelen bijvoorbeeld de Panama Paupers op vrijdag 1 juni om 17:00. Van 23 mei t/m 3 juni zijn de Stripdagen Haarlem weer een feit. De Stripdagen Haarlem mag zichzelf, naast het grootste, ook het langste stripfestival van noordelijk Europa noemen. Maar liefst 10 dagen lang biedt het festival zowel verdieping als verbreding op het gebied van strip- en beeldverhalen. Het festival werkt daarbij als vanouds (voor alweer de veertiende keer!) samen met o.a. de belangrijkste culturele instellingen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here