Sinds kort is er niets meer over van de (stads-)graffiti bij Station Haarlem-Spaarnwoude. Het tientje van Frans Hals is weg, de cacaofabriek van Droste is niet meer zichtbaar en het oude stadswapen is bedekt door een snelle cover-up. Welkom in Haarlem! Onze redactie zetelt sinds een tijdje onder de KPN-toren en we zien en horen dat het station bij de Ikea niet meer is dan een forenzen-hub. Beste kunstenaars, graffiti-artiesten en buitenlui, pak de burgerlijke ongehoorzaamheid op en maak er weer iets echt moois van waardoor we weten dat we in Haarlem zijn.

De muur bij station Waarderpolder vers in de verf (2010) – Bron: haerlem.nu

Gewoon een Graffiti-idee

Hoe vet is het, beste lezers, als duidelijk wordt bij het stationnetje dat je op het juiste spoor van Haerlems Bodem zit. Wij zien het al voor ons dat ons uithangbord een muur langs het station is van een dikke 50 meter waar iedereen zijn of haar bijdrage kwijt kan. F**k precario! We vragen jullie om de visie op Haarlem eens los te laten op deze muur. Wat vertegenwoordigt Haarlem in jullie ogen? Wat zijn de hotspots en ‘must-sees’ (van nu) van onze stad en hoe snel kun je treinreizigers meegeven dat de Spaarnestad méér is dan slechts een muurtje bij de Ikea waar je vanaf kunt donderen. Maak er iets moois van! Handige tip: let op de ‘spo-po’ in de nachtelijke uurtjes!

Graffiti
“Kunstenaars, graffiti-artiesten en buitenlui, pak de burgerlijke ongehoorzaamheid op en maak er weer iets echt moois van waardoor we weten dat we in Haarlem zijn.” Bron foto: JeSuisEnergy

Opzomeren

De lente is officieel begonnen, dus trek er weer op uit. met je Sparvar-bussen en Montana-cans in de aanslag, je tape, tectyl en je groot-formaat stencils. Wij houden iedere dag nauwkeurig in de gaten hoe Haarlem haar entree verfraait. Over de uitslag en bekendmaking kan niet gecorrespondeerd worden met de redactie, over aandacht op Haerlems Bodem en haar social-kanalen wel! Geef je creativiteit een boost met de onmetelijke roem die we je kunnen meegeven.

 

 

4 REACTIES

  1. Nogmaals: ik wil niemand bashen en doe niet aan goed of slecht, maar vind dat juist deze muur als binnenkomer en eye-catcher iets mag laten zien van Haarlem. Dat is wat ik zeg. Dat je dunne lijntjes uit de losse pols kunt zetten is knap, maar je hebt geen Delta- of Shoe-achtig visitekaartje voor je stad te pakken. En, dat is precies wat deze muur zo nodig heeft. Hier had je met je toffe techniek echt iets moois en unieks als binnenkomer voor Haarlem kunnen neerzetten. Juist op deze plek.

  2. Dit is zoveel beter dan zo’n commerciële opdracht van een ondernemersvereniging. Laten we vooral buiten de lijntjes blijven kleuren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here