Van 17 t/m 21 juni 2018 gaat Present Your Startup, met een behoorlijke delegatie, voor de 3e keer naar Harlem New York. Tijdens het vorige bezoek in 2017 tekenden de Borough president van Manhattan Gale Brewer en Burgemeester Jos Wienen, een intentieverklaring om de samenwerking op het gebied van economie en cultuur te versterken. In februari dit jaar bezocht Gale Brewer Haarlem waarmee de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem verder werd benadrukt. Nu is het voor Haarlem weer tijd om Harlem te bezoeken.

Ondernemerschap, inspiratie en innovatie

Tijdens de trip staan ondernemerschap, inspiratie en innovatie centraal. Een diverse groep van ondernemers gaat mee op reis naar New York. Onder hen de winnaar van Present Your Startup 2017, Tim van Pappelendam van startup Maester. Tijdens de reis bezoekt de groep een aantal interessante en innovatieve bedrijven, zoals APG, Netherlands Foreign Investment Agency, Baker McKenzie en Envrmnt, waar met de nieuwste technieken wordt gewerkt op het gebied van Virtual Reality en Augmented Reality.

Haarlem Harlem
Tijdens het vorige bezoek werd er een intentieverklaring getekend om de samenwerking op het gebied van economie en cultuur tussen versterken.

Harlem

President Brewer geeft hoge prioriteit aan het creëren van banen. Het werkloosheidspercentage ligt in Harlem veel hoger dan gemiddeld in de stad New York, vandaar haar credo ‘jobs first’. Maar cultureel en maatschappelijk ziet zij zeker ook kansen bij de samenwerking tussen Haarlem en Harlem. Verder toonde zij veel interesse in het plan van Haarlemvalley om een uitwisselingsprogramma op te zetten. Startende bedrijven met innovatieve diensten en producten kunnen dan 3 maanden in Haarlem of Harlem verblijven om daar de markt te ontdekken en eventueel partners te vinden. 2018 zou het proefjaar kunnen zijn voor dit ‘Soft landing Haarlem2Harlem program’. Tijdens de reis wordt dit verder onderzocht.

Harlem

Present Your Startup New York
Het hoogtepunt van de reis is Present Your Startup in New York. Dit vindt plaats op 19 juni in de theaterruimte van Columbia University New York. 3 Nederlandse startups en 3 Amerikaanse startups pitchen er hun idee voor experts en investeerders uit zowel Nederland als de Verenigde Staten. De samenwerking met Silicon Harlem en de vriendschappelijke band tussen Haarlem en Harlem heeft het mogelijk gemaakt dat Haarlemvalley in New York haar missie kan waarmaken om startups te begeleiden, te matchen aan kapitaal en hun netwerk uit te breiden. Haarlemvalley is uitvoerder van het Nederlandse Present Your Startup programma en is trots om Present Your Startup New York voor de 3e keer te organiseren.

Bron: Gemeente Haarlem

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here