Quinten de Lange is de eerste kinderburgemeester van Haarlem. Hij werd door Haarlemse kinderen gekozen. Op 26 augustus 2020 wordt hij officieel geïnstalleerd, tegelijk met de eerste kinderraad.

Kinderburgemeester Quinten de Lange

kinderburgemeester Quinten de Lange

De tien kinderen die kinderburgemeester wilden worden, vertelden eerst in 1 minuut waarom zij dachten een goede kandidaat te zijn. En welke onderwerpen zij belangrijk vonden. Het ging bijvoorbeeld om onderwerpen als: racisme en discriminatie, minder zwerfafval op straat, aandacht voor ouderen en eenzaamheid. Na de pitches mochten alle kinderen stemmen op hun favoriet. Quinten kreeg de meeste stemmen. De andere kinderen nemen plaats in de kinderraad van Haarlem. Aan de verkiezing deden kinderen mee van de Al Ikhlaas, Dr. H. Bavinckschool, Don Boscoschool, Koorschool Sint Bavo, Liduinaschool Timorstraat, Molenwiek Dalton, Veronicaschool, de Willem van Oranje school en het IKC Zuid-Kennemerland Haarlem.

Ambtsketen

Jur Botter, wethouder Jeugd, is blij dat de eerste kinderburgemeester en kinderraad van Haarlem er nu zijn. Hij hoop dat de kinderen met eigen ideeën komen, maar ook met ideeën van kinderen uit hun wijk of van hun school. Op woensdag 26 augustus wordt Quinten officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester. Ook de kinderraad wordt dan geïnstalleerd. Burgemeester Jos Wienen en wethouder Jur Botter zijn daarbij. De kinderburgemeester krijgt ook een eigen ambtsketen.

Op 16 september is de eerste (echte) vergadering van de kinderraad en de kinderburgemeester. Zij komen daarna één keer per drie weken bij elkaar. De laatste vergadering is op 17 februari 2021. Daarna wordt er gestart met de werving van een nieuwe kinderburgemeester en kinderraad.

Meer Haerlems Bodem? Check hier de nieuwste column van Marianne Overbeeke.

Header foto komt van NH-Nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here