Veel meer Haarlems dan dit kun je het op muziekgebied niet krijgen. De Haarlemmer Floris Bates heeft 16 december de EP “Celebrity Sex Tape” uitgebracht op het Haarlemse label Geertruida. Een goede reden om Haarlem kennis te laten maken met deze veelzijdige muzikant en zijn muziek. Voor het geval je hem nog niet kent natuurlijk, anders kun je gewoon door scrollen naar de Spotify-link onderaan en van de nieuwe EP gaan genieten.

Floris Bates is een indie-popmuzikant, die bekend staat om zijn catchy songs en rake teksten. Hij werkt meestal vanuit zijn kleine appartement in Haarlem. Daar schrijft hij de nummers en neemt hij zijn muziek op oude cassettes en computers op. In eerste instantie is Floris opgeleid als klassiek componist, maar al snel bedacht hij dat hij beter was in het schrijven van poptunes. Verder vindt hij het heel belangrijk dat er een KFC in Haarlem komt.

Celebrity Sex Tape

Floris’ liedjes lijken een soort van jeugdig cynisme te belichamen. Hij neemt het uitschot van de samenleving,  de beroemdhedencultuur en de gebruikelijke maatschappelijke strijd waar de meesten van ons mee te maken hebben en schrijft hierover. Nergens is dat duidelijker dan op zijn tweede EP, ‘Celebrity Sex Tape’. Een  titel die weinig overlaat aan de verbeelding, maar laat je hierdoor niet om de tuin leiden of afschrikken:  inhoud gaat duidelijk boven stijl. De manier waarop hij zich presenteert in beeld en woord functioneert slechts als een manier om direct centrale thema’s als schaamte, onzekerheid en de trieste liefde naar boven te krijgen. Het gaat niet om roem, maar om de privé. Dat is echt.

Het debuutalbum ‘Nasty Love’ is in de maak en zal het licht zien in het voorjaar van 2017, dus houd zijn website en socials in de gaten!

Tip: zo rond de kerst is het ook fijn Floris zijn twee kerstliedjes te beluisteren. Die vind je hier en hier  .

https://play.spotify.com/album/1FoGnDewTNI60WNX9jlnv5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here