Graag willen wij van Haerlems Bodem je voorstellen aan Gijs Batelaan. Gijs is muzikant en woont nu een jaartje in Haarlem. “Mag je jezelf dan Haarlemmer noemen?” vraagt hij zich af. Volgens ons wel.

Panc
Gijs is gitarist in verschillende bands, van Diggy Dex tot Amber Gomaa tot Jeangu Macrooy en dat vindt hij te gek om te doen. Veel optrekken met andere artiesten, kijken en leren maar ook samen maken en creëeren. Naast deze bezigheden als gitarist heeft Gijs ook z’n eigen Nederlandstalige project Panc. Met Panc brengt Gijs een clip bij zijn nieuwste nummer “Verloren”. De clip heeft Gijs in zijn geheel eigenhandig ontworpen en gemaakt in een maandje noest ambachtelijke arbeid. Het nummer zelf beschrijft hij als “een flirt met de dance uit de jaren ’90 waar een aantal van ons nostalgische gevoelens bij zullen hebben”.

Nu hij een jaartje in Haarlem woont lijkt het hem mooi om zichzelf via deze weg bij muziekminnend Haarlem te introduceren en te laten zien dat hij zich graag wil mengen in de muziekcultuur die de stad rijk is. Wil je jij ook muzikaal kennismaken met Panc, luister dan hier:

Begin 2017 komt de tweede EP van Panc uit, houd zijn website en socials in de gaten.

Artwork: Panc | Foto: Jaap Kroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here