Vandaag de laatste dag van Haarlem Jazz & More. Het programma biedt zoals gewoonlijk veel meer dan jazz. Muzikale hoogstandjes die je een hoorgasme bezorgen. Haerlems Bodem heeft uit het programma een selectie gemaakt van artiesten die je deze dagen niet mag missen. 

De laatste dag van Haarlem Jazz & More. Na drie dagen jazzy tunes en swingende beats eindigen we met een knaller. Wij raden iedereen aan een goeie bodem te leggen, want gaan we all out!

Frommerman | 19:00 – 20:00| Nieuwe Kerksplein
Een ongebruikelijke samenstelling van vijf klassiek geschoolde stemmen in combinatie met piano en gitaar, zrogt ervoor dat Frommermann in de wereld van de vocale ensembles een unieke plaats inneemt. De heren hebben de reputatie van vertolkers van de swingende nostalgische muziek uit de jaren ’30 en ’40 op zich genomen. Hierin wordt het repertoire van de illustere Comedian Harmonists, The Mills Brothers en het Nederlandse duo Johnny & Jones opnieuw tot klinken wordt gebracht. Daarbij komt dat de heren altijd in zijn voor avontuur en storten zich met evenveel gretigheid en gemak op Puccini als op het Hollandse levenslied.

Gabriel Rios | 20:00 – 21:15| Grote Markt
Van het Nieuwe Kerksplein snel naar de Grote Markt, voor Gabriel Ríos.  In 1996 verhuist hij, na het beëindigen van zijn opleiding aan de Academia del Perpetuo Socorro (Puerto Rico), naar Gent in België. Na het opzetten van verschillende bands, zoals: The Nothing Bastards en L. Santo, wilde Rios graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. In april 2007 kwam zijn langverwachte album Angelhead uit waarop de Portoricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.

In 2007 won Gabriel Ríos een European Border Breakers Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden. Dit mag je dus niet missen!

A Great Day in Haarlem – Picture time! | 21:30 – 22:00 | Nieuwe Kerksplein
Dit is een leuk initiatief echt eentje om bij te zijn. De naam ‘ A Great Day In Haarlem’ verwijst naar de titel van de historische foto die Art Kane maakte in New York: A Great Day In Harlem. Op deze foto bracht Kane in 1958 de beste jazzartiesten van zijn tijd bij elkaar, wat een uitzonderlijk moment opleverde in de muziekgeschiedenis. Hij maakte de foto in opdracht van het toonaangevende tijdschrift Esquire. Zoals Art Kane alleen genoegen nam met de beste jazzmusici op zijn foto, zo neemt Haarlem Jazz alleen genoegen met de beste jazzmusici voor de programmering op het Nieuwe Kerkplein. Na een spannende eerste set wordt dan ruimte ingelast om een nieuwe jazz foto te maken: A Great Day in Haarlem. Wij zijn er zeker om te photobomben 😉

Great_Day_in_Harlem_mini

Oleta Adams with the Jazz Orchestra (of the Concertgebouw) | 22:00 – 00:00 | Nieuwe Kerksplein
Haarlem Jazz & More heeft de eer om Oleta Adams te introduceren. Met haar soulvolle stem brengt ze hartverwarmende nummers en sublieme covers. Haar debuutalbum, Circle of One, werd niet voor niets platinum. Ook in samenwerking met het Jazz Orchestra van het concertgebouw wordt de luisteraar muzikaal meegevoerd naar de pianobars en hotellounges waar het voor deze superster ooit begon. Haar ‘Get Here’ inspireert een grote schare fans. Met invloeden vanuit de gospel, jazz en R&B drukt de veelzijdige soulzangeres een eigen stempel op de muziek waar zij zoveel van houdt. Voor de nieuwe en de ervaren Jazz-lovers is dit geweldig!

 John the Revelator | 23:15 – 01:00 | Proveniersplein
In 1968 slaan een stelletje bluesfreaks in Haarlem de handen ineen. Nog hetzelfde jaar kunnen landgenoten kennis maken met de muziek van John the Revelator: een band gemodelleerd naar Peter Green’s Fleetwood Mac, die het jaar daarvoor vanuit de Londense Marquee Club de wereld begon te veroveren.Het gaat John the Revelator direct al voor de wind. In 2009 viert de band hun 40 jarig jubileum op een wel heel bijzondere wijze. Het 40th anniversary concert werd gegeven in het Patronaat in Haarlem. Ter gelegenheid van het jubileum bracht de band een exclusieve EP uit met 4 eigen nummers, getiteld ‘Old man rock ´n roll’.

After party
De officiële after party van Haarlem Jazz & More is in Club Ruis. Hier zijn meerdere artiesten die ‘s avonds op de Grote Markt hebben opgetreden. Meer info over Club Ruis kan je hier lezen… Of ga naar de website. Ben je niet down met onze selectie, check hier dan het hele Programma.

Foto: Edo Landweer voor Haarlem Jazz & More

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here