Misschien weet je het nog, die tijden dat jazzclubs in Haarlem overstroomden en je muziek luisterde bij Den Uiver op Zondag. Inmiddels is er weinig jazz te vinden in ons stadje. Dat zit Bob (27) behoorlijk dwars en daarom neemt hij het initiatief om hier verandering in te brengen, zodat we weer lekker vanouds kunnen jazzen. 

“Het Haarlem Jazz & More fiasco”

Na het afgelopen Haarlem Jazz & More besloot Bob dat de maat vol was en nam het initiatief om een eigen jazzbeweging te starten: Haarlem Jazz Underground. Als 27-jarige zit hij inmiddels midden in de jonge jazzbeweging die gaande is in Haarlem en omstreken. Zo heeft hij een eigen band Yes Miss No Miss wat doorspekt is met jazzinvloeden en -instrumenten. Tijdens veel jamsessies, die her en der plaatsvinden brengen Bob en zijn bevriende muzikanten jazzstandards ten gehore.

Haarlem Jazz Underground

Het lijkt hem gaaf om een vernieuwe jazzmovement op te zetten. Als startpunt hiervan organiseert hij elke derde donderdag van de maand in de kelder van The Wolfhound, de Irish Pub achter de kerk, een jazzsessie (een uurtje gig en dan jam). Hier kunnen zowel jonge jazzmuzikanten of de ouwe rotten (musici die nog met Ferdinand Povel speelden) samen jazzen in een klassieke setting met wijn, whiskey, bier en plezier. De eerste twee sessies waren gelijk een groot succes: de hele kelder zat bombol. Uiteindelijk wil Bob dat dit gaat leiden tot een opleving van de jazz en een statement voor de organisatie van Jazz & More om te laten zien dat jazz wel degelijk een publiek trekt en al die popacts daar niet voor nodig zijn.

Haarlem Jazz Underground

De derde sessie

20 december is de speciale derde editie van Jazz Underground, niemand minder dan meestergitarist en Nederlands jazzgrootheid Jesse van Ruller opent de sessie. Bob wil er graag meer mensen uit Haarlem deelgenoot maken van deze sessie (en de komende sessies), dus ook de oudere Haarlemmers die vroeger naar de Pletterij gingen en niet op Facebook zitten.

Wil jij meer HB op je scherm? Check dan dit artikel. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here