25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en met de kleur oranje vraagt ook Nederland hier aandacht voor. Zestien dagen lang worden er in heel Nederland gebouwen in oranje licht gezet en ook Haarlem kleurt oranje. 

Haarlem kleurt oranje

Dit jaar doen Haarlem, Heemstede en Bloemendaal mee. Onder andere de toren van de Grote of Sint Bavo, het stadhuis van Haarlem, de Molen de Adriaan en het Provinciehuis in Haarlem kleuren oranje. Daarmee staat de teller in Nederland op meer dan 65 gemeentes die mee doen. Grote kans dat Nederland de meeste oranje verlichten objecten ter wereld heeft dit jaar!

Hoopvolle toekomst

De kleur oranje staat centraal voor een hoopvolle toekomst, zonder geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen met fysiek of seksueel geweld in haar leven te maken. Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld.

Haarlem kleurt oranje

Safe streets

In Haarlem voeren de vrouwenorganisaties Zonta en Soroptimisten samen campagne voor Orange the World tegen geweld tegen vrouwen. De campagne in Haarlem zal in het teken staan van SAFE STREETS, met de vraag hoe veilig is Haarlem voor vrouwen? Aandacht voor deze vraag is hard nodig. Elke week doen in Nederland maar liefst 24 vrouwen aangifte van verkrachting. En één op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met enige vorm van geweld. Geweld stoppen, begint bij het vergroten van veiligheid. Daarom doen Zonta en Soroptimisten samen onderzoek naar waar Haarlemse vrouwen zich onveilig voelen.

Wil jij aanwezig zijn bij de aftrap van de Orange the World? Kom dan 25 november vanaf 19:00 uur bij de DeDAKKAS. Wethouder Mw. M. Th. Meijs zal om 20:00 uur het eerste oranje licht ontsteken, waarna Haarlem zestien dagen oranje verlicht zal zijn.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de reportage over WijnSpijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here