Vier dagen vol live muziek via streamingkanalen thuis in je woonkamer. Van vrijdag t/m Koningsdag biedt Haarlem On Air! een podium aan creatieve makers. Van dj’s tot live act, van singer songwriter tot brass rave en punk. Uitgezonden vanaf twee verschillende locaties, Patronaat en Slachthuis 13, komt een diversiteit van 10 live acts en zeker even zoveel dj’s en genres voorbij komend weekend. En dat is nog maar het begin!

Haarlem On Air! De handen ineen…

Er zijn voorlopig geen evenementen en de podia blijven nog een tijdje dicht. Een enorme klap voor vele makers uit de creatieve sector van zowel achter als voor de schermen. Daarom hebben verschillende organisaties vanuit creatief Haarlem, Patronaat, Slachthuis 13, Klein Haarlem, Natte Sokken, Nooduitgang, MOB, Mangelmoes en vele anderen, de handen ineen geslagen voor Haarlem On Air!, een groots terugkerend live stream event met een zeer diverse programmering. Het is een platform voor makers, om zich toch te kunnen presenteren en publiek te bereiken, maar ook om te laten zien dat kunst en cultuur zo ontzettend belangrijk is en in stand moet blijven. ‘In een lamgelegde samenleving wordt ook de grote waarde van creativiteit duidelijk. Via Haarlem On Air! bieden we een online platform voor het gehele ecosysteem van creatieve makers, producenten en instellingen waarbij de kijker op vrijwillige basis middels donaties direct kan zorgen voor het behoud ervan, zodat we ook straks weer kunnen genieten van kunst en cultuur zoals we dat gewend waren’, aldus Jeroen Blijleve, creatief directeur Patronaat en één van de initiatiefnemers van het project.

Haarlem On Air!

Meer info via het facebook event van Haarlem On Air!

Komende maanden

Haarlem On Air! zal de komende maanden een divers muzikaal en cultureel programma gaan streamen, met komend weekend de vierdaagse aftrap met uit vele genres. Zo speelt de Haarlemse bekende singer- songwiter Yorick van Norden op vrijdag vanuit Patronaat, knallen de garage mannen van Tony Clifton diezelfde avond vanuit Slachthuis 13, kan je zaterdag de heupen losgooien op de brass rave tunes van Brass Rave Unit en de exotische klanken van Haarlems collectief Umoja, verenigen verschillende dance organisaties zich op zaterdag en zondag en is er op Koningsdag een middag en avond vol garage, punk, fuzz en rock vanuit Slachthuis 13 te zien en horen via streaming. Alle acts op de line up bestaan uit drie personen of minder, om de veiligheid te kunnen waarborgen en te voldoen aan de richtlijnen waar we momenteel mee te maken hebben.

Haarlem On Air!
EUT in Patronaat – Foto: Peter van Heun

Om dit alles mogelijk te kunnen maken, kan er tijdens, voor en na de livestreams gedoneerd worden. Doneren kan via: www.patronaat.nl/donaties. Informatie, de volledige line-up en links naar de live streams van komend weekend zijn de komende dagen allemaal terug te vinden via de online- en social media kanalen van Haarlem On Air! en Patronaat.

Doen mee!

Meedoen aan één van de komende edities? Haarlem On Air! denkt out-of-the-box en nodigt allerlei kunstenaars, creatievelingen, cultuurfreaks, makers, schrijvers, dichters en dansers uit zich aan te melden. Dat kan via haarlemonair@gmail.com.

Meer info via het facebook event van Haarlem On Air!

Headerfoto – Reino in Patronaat. Foto: Peter van Heun

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here