10 jaar geleden hadden drie Haarlemse vrienden een puik idee. Dat Haarlem Culinair, dat was wel heel gezellig allemaal maar ook erg braaf. Tijd voor een ludieke tegenhanger! Ze betrokken het bovenzaaltje van Stalker, en bouwden een knotsgek feestje genaamd Haarlem Ordinair. Een Haarlemse legende was geboren!

Voor verkleedkleding werd op deze eerste editie gezorgd. Organisator Frank Böhm: “De Houten Haarlemmer was 10 jaar geleden niet zo van het verkleden. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg was de norm. Dus hielpen we ze een handje met een rekje kleding van de Schalm. Want als je verkleed bent dan doe je toch net even iets gekker.”  Wel gingen de Haarlemmers vanzelf los op de muziek: een verfijnd verkeerde mix van het beste en slechtste uit de jaren 80 en 90, Hollandse meezingers en soms een happy hardcore klapper tussendoor. Ook kon je je eigen guilty pleasure aanvragen bij de DJ’s. “Dit werkte perfect dus dat hielden we erin” aldus andere organisator Martin van de Velde.

orid

Ieder jaar kwamen er meer mensen en na twee edities werd uitgeweken naar het Patronaat. “Daar begonnen we met de thema’s” vertelt Yno Dunnewijk die er vanaf die editie bij was. “We begonnen met Rellen met Frikandellen, met een knipoog naar Haarlem Culinair. Maar erna lieten we het eten los en volgden thema’s als Op de Kermis, Vamos a la Playa, Op de Sportschool, Daggie Dierentuin en de Camping party.”  Er werden vele live artiesten uitgenodigd zoals rapper Willy da Pimp, volkszanger Reinhard Hack en de jongens van Barry Badpak die op dat moment op Youtube een mega hit hadden met “Kamelenteen”. Maar vooral het publiek staat bij Haarlem Ordinair altijd in de spotlights dankzij alle spelletjes op en rond het podium. Denk aan de fameuze Happy Hardcore Karaoke, het zure bom en banaan happen, twerk games, de Wet T-Shirt contest voor de dames of pushup wedstrijdjes voor de heren. En verkleedkleding, die deden de bezoekers sindsdien zelf aan!

Haarlem-Ordinair-Haerlems-Bodem-2

Om het 10 jarig bestaan flink te vieren wordt er op vrijdag 7 augustus uitgepakt met het thema “Blow Up Don’t Grow Up”. Kortom Haarlem Ordinair blaast het Patronaat op met alles wat opgeblazen is: denk aan ballonnen, inflatables, skippyballen, een ballenbak en nog meer gekkigheid. De dresscode voor deze nu al legendarische editie is goud met een opblaas item: Bling Bling & Blow-Up. Frank Böhm: “Opgepompte lippen, borsten en spieren worden met open armen ontvangen en neem vooral een strandbal/opblaas pop/party flamingo/zwemband mee en ga ervoor. Bij zijn is meemaken op dit jaarlijkse festijn waar je eindelijk je eigen ken wezen!”

Vanwege het 10 jarig bestaan betaal je in de voorverkoop slechts €10,- ex fee! Vier dus het jubileum van Haarlem Ordinair uitbundig mee op vrijdag 7 augustus in Haarlem’s poptempel Patronaat! Check voor een voorproefje deze teaser:

Haarlem Ordinair presenteert: Blow Up Don’t Grow Up | Vrijdag 7 augustus 2015 | Patronaat | 22.00 – 04.00 | €10,- 

www.facebook.com/haarlemordinair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here