De achtste editie van Haarlem Ordinair, traditie getrouw gehouden tijdens Haarlem Culinair, vond dit maal plaats in de kleine zaal van het Patronaat. Met het idee dat; naast goede smaak ook wansmaak een podium en een uitlaatklep verdient. Met dit jaar als thema: De Sportschool –  Fantastic Fluor Fitness.

Het feest begon vrij vroeg, de deuren openden om 10:00 uur. Eigenlijk was dit super aangezien wij, ‘fashionably late’ als altijd, iets later binnen kwamen. De sfeer zat er al goed in en menig feestganger was al lekker in de stemming. Het mooist aan de Haarlem Ordinair feestjes is dat je jezelf uit mag dossen en  hierdoor als soort karakter door de zaal gaat. Het publiek had het thema begrepen en de tinten fluoriderend roze, geel en oranje waren goed vertegenwoordigd. Dames in strakke fitness outfits, mannen in tank-tops en zweetbandjes, heel veel zweetbandjes.

De avond werd aan elkaar gepraat en van muziek voorzien door het DJ team Short & Bold. Met een paar goede jaren ervaring achter de rug, wisten zij een mix neer te zetten van klassieke feestnummers voornamelijk uit de jaren 80 & 90. Tussendoor werd het publiek opgezweept met een paar slechte, ordinaire teksten en zo is inmiddels de term Gozerwijfies” een begrip geworden. Ook de bevallige fitnessinstructrice die die hier en daar wat ‘anabooltjes’ uitdeelde verdient een eervolle vermelding.

 Haarlem-Ordinair-Haerlems-Bodem

Een ongetwijfeld hoogtepunt van de avond was het optreden de enige echte paaldanseres Elsa Jo en haar team. Deze dames maakten het publiek helemaal gek, door een sexy show neer te zetten. Zowel vrouwen als mannen verzamelden zich dicht om het podium om het zweet van deze prachtige dames af te zien vliegen. Inmiddels was het publiek in een bepaalde status van extase gekomen. De combinatie van strakke fitness lijven, in een goed gevulde zaal en een beetje alcohol deden de rest en maakten iedereen zeer onstuimig. Ook het feit dat een aantal dames bleven feesten na hun optreden, maakte de avond (van vooral veel mannen) compleet.

Haarlem-Ordinair-Haerlems-Bodem-2

Helaas zat er na 2en geen echte lijn meer in de muziek. De klassieke feestnummers werden ingewisseld voor recentere hits en afgewisseld met nummers die wellicht beter plaats hadden gevonden op een festival. Hierdoor werd de menigte wat tammer en begon de zaal tegen 3en al wat leger te worden. Wellicht had dit ook te maken met het feit dat het publiek zich al te veel gegeven had op het beging van de avond en het gewoon welletjes was.

Al met al was het een top avond waarbij we ons lekker hebben kunnen uitleven en schandalig hebben kunnen laten gaan. Toch mooi om te zien dat, in tijden waarbij er op-en-top uitzien soms belangrijker is dan het feestje zelf, dit soort verkleedfeestjes nog steeds volle belangstelling trekken. Terecht, want Haarlem Ordinair is een heerlijk ongedwongen feestje, waarbij je je niet druk hoeft te maken of je wel de juiste outfit aan hebt. Zolang je lekker mee gaat in het thema, is de regel: ‘hoe gekker hoe beter!’ We zien uit naar de editie van volgend jaar en zijn benieuwd wat hoe vunzig Haarlem Ordinair in 2014 zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here