Dat Haarlem prachtig is, met een eeuwenoude glorieuze historie, weten wij natuurlijk allemaal. Om deze geschiedenis te verbinden met het heden zijn we samen met het Noord-Hollands Archief de archieven ingedoken op zoek naar oude foto’s die we kunnen plakken in bestaande foto’s.

Bevrijdingsfoto

De foto is genomen tijdens de bevrijdingsfeesten. Amerikanen, Britten en Canadezen worden, na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, feestelijke binnengehaald door een uitzinnige menigte. Aan de zijkant kun je winkels zien, waar – op de oude zwart wit foto – Britse en Amerikaanse vlaggen hangen. Weet jij waar dit is? laat het dan weten door een reactie te geven. En wie weet win jij eeuwige roem.

Het Noord-Hollands Archief

Het Noord-Hollands Archief vindt geschiedenis belangrijk. Dit archief is de afgelopen jaren geworden wat het wil zijn: het geheugen van Noord-Holland. Het N-H Archief houdt van het verleden en gelooft dat archieven van onschatbare waarden zijn voor de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid, omdat archieven kennis verschaffen en genereren, en burgers wortels geven die hen steviger doen staan. Wat je misschien niet weet is dat het Archief publieke toegankelijk is. Je kan op zoek naar je eigen verleden, dat van jouw woonomgeving of de stad. Meer informatie vind je op Noord-Hollands Archief.nl

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwste No Spang! met Jolien Posthumus.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here