Vanaf 4 september plaatst de gemeente Haarlem splinternieuwe parkeerautomaten in het centrum. Bij deze slimme automaten wordt betaald met pinpas of creditcard. Wat super tof is, is dat er GEEN ticket meer achter de voorruit nodig is en de machines worden voorzien van energie door middel van een zonnepaneel! Maar de nieuwe automaat is wel iets anders en er wordt gevraagd om een kenteken.

Toch even wennen

Er is geprobeerd om het allemaal zo eenvoudig en gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. Toch kan de gemeente zich voorstellen dat het voor veel mensen even wennen is. Daarom staat er in de publiekshal aan de Zijlvest 39 op woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 september een nieuwe parkeerautomaat. Je kunt de automaat bekijken, uitproberen en om uitleg vragen aan een van de aanwezige parkeerhandhavers.

Toe aan vervanging

De oude parkeerautomaten staan er al sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw en waren hoognodig aan vervanging toe. Er waren steeds vaker storingen. Bovendien was muntgeld het enige mogelijke betaalmiddel samen met de chipknip. De laatste is allang weer afgeschaft en wie heeft er tegenwoordig nog kleingeld op zak? Met de komst van de slimme parkeerautomaat kan de bezoeker gewoon met pin betalen.

Parkeerautomaten

Kan er nog betaald worden met contant geld?

Nee, je kunt niet meer betalen met contant geld. Als de mogelijkheid bestaat om met geld te betalen, moet de geldautomaat ook regelmatig geleegd worden. Dat is arbeidsintensief, fraudegevoelig en er is een auto onderweg die dat ook minder duurzaam maakt. Er kan nog wel met muntgeld betaald worden in de parkeergarages.

Meer informatie

De eerste automaten komen op de Koudenhorn en de Parklaan. Alle automaten in de binnenstad worden vervangen voor een slimme automaat. In totaal komen er 135 nieuwe parkeerautomaten. Meer informatie en de belangrijkste vragen en antwoorden vind je op www.haarlem.nl/parkeerautomaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here