Haarlem neemt de derde plek in van de top tien steden met verkeersopstoppingen in Nederland. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index. De Noord-Hollandse stad wordt gevolgd door Nijmegen, Amsterdam en Arnhem. Leiden staat op nummer één en Den Haag neemt de tweede plek op de lijst in. 

Haarlem verkeersopstoppingen

8 minuten langer onderweg

Een gemiddelde autorit in Haarlem duurde 27% langer, wat betekent dat automobilisten 8 minuten langer deden over een rit van een half uur. In de Haarlemse spits liep de extra reistijd zelfs op tot ruim 14 minuten bij een rit van een half uur. In Leiden – de nummer één op de lijst – deden automobilisten gemiddeld bijna 18 minuten langer over een rit van een half uur in de spits. 

4 dagen stilstaan op de Lanckhorstlaan

Automobilisten in Haarlem stonden vorig jaar gemiddeld 103 uur (4 dagen en 7 uur) langer stil in het verkeer tijdens de spits. Om te vergelijken: in 103 uur kun je ongeveer 25 e-books uitlezen. De belangrijkste knelpunten in de stad zijn: de Lanckhorstlaan, de Zandvoortselaan (tussen de Leidsevaartweg en de Herenweg), Heemsteedse Dreef bij het kruispunt met de César Francknaan, de Rijkstraatweg ter hoogte van de Jan Gijzenkade en de Leidsevaart (met name tussen de Leidsebrug en de Schouwtjesbrug). Op vrijdag 5 april 2019 stonden automobilisten in Haarlem het langst in de file. Een autorit van een half uur duurde op die dag ruim 14 minuten langer. De reden hiervoor was een kettingbotsing op de A9 in de Wijkertunnel. De tunnel was urenlang afgesloten, wat zorgde voor lange files op de omliggende snelwegen A4, A5 A9 en A10.

Meer Haerlems Bodem? Lees hoe AI wordt ingezet om duizenden foto’s te ordenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here