In haar zoektocht naar nieuwe uitdagingen geeft vocaal ensemble Haarlem Voices op 25 en 26 januari 2020 twee concerten. Op het programma staat Purcell’s opera Dido and Aeneas uitgevoerd in concertante vorm. Het koor wordt daarbij begeleid door het Castello Consort uit Den Haag.

Hoog muzikaal niveau

Haarlem Voices is een gedreven vocaal ensemble dat bekend staat om het hoge muzikale niveau van haar uitvoeringen. Veel aandacht is er voor de vocale ontwikkeling van de individuele zangers. In dit project zullen dan ook alle hoofdrollen worden vertolkt door de eigen koorleden. Het orkest begeleidt het koor op authentieke instrumenten, het geheel staat onder muzikale leiding van dirigente Sarah Barrett.

Tragische liefde

Haarlem Voices zingt Dido and Aeneas

Purcell’s meesterwerk, het hoogtepunt van de Engelse barokopera, vertelt het verhaal over de tragische liefde tussen de Carthaagse koningin Dido en de Trojaanse prins Aeneas, zoals beschreven door de Latijnse dichter Vergilius in zijn epos Aeneis.
Als proloog staat Purcell’s Ode for Queen Mary’s Birthday op het programma. Voorafgaand aan beide concerten wordt een inleiding verzorgd over het klassieke verhaal van Dido en Aeneas. Deze start 45 min voor aanvang en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Locaties
Zaterdag 25 januari om 20:15 uur in de Doopsgezinde Kerk aan de Frankestraat 24 en op zondag 26 januari kun je vanaf 16:00 uur het stuk bekijken in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Heemstede.
Toegang, incl. programmaboekje: 24 euro, studenten & kinderen t/m 18 jaar: 12 euro, kinderen t/m 12 jaar: gratis.
Meer info & reserveren haarlemvoices.nl

Meer Haerlems Bodem? lees dit artikel over Conny Jansen die komt dansen in Haarlem met haar nieuwe dansvoorstelling KIEM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here