Coevorden – Mark Norder uit Leeuwarden en Haarlemmer Kees Koogje hebben afgelopen zaterdag de 27e editie van het Gouden Ganzentoernooi van Jeu de Boulesvereniging Coevorden (JBV) op hun naam geschreven.

Het tweetal was in een zinderende finale met 13-3 te sterk voor Pieter Stadman uit Noordscheschut en Mark Bouwers uit Coevorden. In totaal namen 39 teams uit Nederland en Duitsland aan het jaarlijkse toernooi deel. De opening werd verricht door Jan van Veen, erelid en medeoprichter van de Coevorder Jeu de Boulesvereniging.

Gouden Ganzentoernooi

Het toernooi werd in doublettenvorm (2 tegen 2) gespeeld. Eerst werden er twee voorronden afgewerkt en vervolgens werden de teams na ranking in drie finalepoules geplaatst. In alle poules waren er geld- en vleesprijzen te winnen. Verder was er verloting met tal van waanzinnige prijzen. Het toernooi werd rond 19.00 uur afgesloten. De vereniging organiseert jaarlijks vier péntaquetoernooien, waarvan het Gouden Ganzen toernooi het grootste is. JBV kan terugkijken op een geslaagd evenement.

Gouden Ganzentoernooi

Jeu de Boules Vereniging Coevorden

De Jeu de Boules Vereniging Coevorden is opgericht op 29 april 1991 door Jan van Veen en Wim Bröker. Momenteel telt de vereniging rond de 55 leden. Gezelligheid en sportiviteit staan hoog in het vaandel. Jeu de boules wordt al meer dan honderd jaar gespeeld. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, waar men het pétanque noemt.

Jeu de boules is een sport voor jong en oud. De sport wordt in Coevorden beoefend op buitenbanen. Ongemerkt loopt men veel en brengt het hele lichaam in beweging. De sport wordt beoefend door mensen van diverse leeftijden. Het oudste lid van de vereniging is 86 jaar en speelt nog dagelijks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here