Statistisch gezien komt 5% van de bezoekers van Haerlems Bodem uit het buitenland. Op de redactie vragen we ons af of dat touristen zijn die informatie over Haarlem zoeken of Haarlemmers die naar het buitenland verhuisd zijn en via de digitale weg graag op de hoogte blijven. In deze rubriek zoeken we onze buitenlandse vriendjes op met de vraag waarom zij in hemelsnaam zover van Haarlem zijn gaan wonen.

Deze keer: Marcela Xirinachs & Jeroen Spoelstra die recent hun knusse benedenwoning in het Rozenprieel verruilden voor een avontuur in de Spaanse Pyreneeën.

Marcela & Jeroen – Unbeaten Adventures

Leeftijd: Marcela 31 jaar, Jeroen 40 jaar
Huidige plaats: Banastón, Spanje
In Haarlem gewoond: Jeroen van 1996 tot 2017, Marcela van januari – december 2017
Vorige beroep: Designers (Specialiteiten Uitvoeren van co-design/ design-thinking en ondernemerschap projecten voor onderwijs, overheid en sociale ondernemers.)
Kwaliteiten: Ontwerpen, puzzelen, empathisch, avontuurlijk

Haarlemmers in het buitenland - Unbeaten Adventures
Jeroen en Marcela verruilden eind 2017 Haarlem voor de Spaanse Pyreneeën.

Wat doen jullie daar in Spanje? 
We zijn Unbeaten Adventures begonnen in de Spaanse Pyreneeën. Met Unbeaten bieden we aan de ene kant “redesign your life” retreats voor mensen die hun baan of carrière willen herontwerpen en/of freelancer/ondernemer willen worden. We combineren outdoor activiteiten in de wonderschone natuur in de bergen met designsessies die je helpen jezelf te herontdekken, je nieuwe baan/onderneming te ontwerpen en een actieplan te maken om dit ook daadwerkelijk te realiseren.

Daarnaast bieden we mountainbike avonturen aan, want de regio biedt enorm veel uitdagingen voor de enthousiaste mountain-biker. Je kan een paar dagen met familie of vrienden de stad ontvluchten en hier ontspannen. Middeleeuwse dorpen bezichtigen op de fiets, meerdaagse uitdagende tochten maken door de Pyreneeën of je daagt je zelf uit door de vele Enduro trails hier te rijden op je mountainbike.

Haarlemmers in het buitenland - Unbeaten Adventures
Jeroen op verkenningstocht op een van de vele mountainbikepaden die het gebied rijk is.

Wat was jullie motivatie om weg te gaan?
Marcela komt uit Costa Rica en kreeg geen Nederlands visum, omdat Jeroen als zelfstandig ondernemer niet genoeg winst had gemaakt in 2017. Omdat liefde gaat over samen zijn, hebben we gezocht naar een plek op aarde waar we samen konden zijn. En toen we zelf ons leven moesten herontwerpen hebben we de kans gegrepen om een leven op te bouwen op een plek waar we erg blij van worden en dat bleek het outdoor leven in de regio Sobrarbe in Spanje voor ons.

Haarlemmers in het buitenland - Unbeaten Adventures
Het huis in Banastón – ‘De knusse benedenwoning in het Rozenprieel werd verruild voor een eenvoudig Spaans buitenhuis.’

Wat kan Haarlem leren van Banastón?
Je hebt al die winkels en spullen niet nodig om een heel tof leven te leiden.

Haarlemmers in het buitenland - Unbeaten Adventures
Marcela in Spanje aan de keukentafel. Het ‘Unbeaten Adventures’ kantoor.

Wat hebben jullie meegenomen uit Haarlem?
Ons huwelijk in Haarlem. Letterlijk en figuurlijk de foto’s. Dat was echt een prachtige en bijzondere dag voor ons!

Haarlemmers in het buitenland - Unbeaten Adventures
Bruiloft in Haarlem – Foto: Ilja Huner (www.iljahuner.com)

Denken jullie ooit terug te keren naar het mooie Haarlem?
Nee, ik denk het niet. Natuurlijk komen we op visite bij vrienden, maar ik denk niet dat we ooit nog in Nederland zullen wonen.

We wensen Marcela en Jeroen veel succes met hun Spaanse avontuur. Volg hun en ‘Unbeaten Adventures’ via de website, Facebook of Instagram.


Ben of ken jij ook een ‘Haarlemmer in het Buitenland’ die het leuk vindt zijn, haar of hun verhaal te delen? Stuur dan een mail naar info@haerlemsbodem.nl en wij nemen contact op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here