In de voormalige kerk De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht zal op zaterdag 8 december de 24ste editie van het COC Songfestival worden gehouden. Dit festijn begon in 1995 en is uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd. Veel COC-afdelingen (groepen die opkomen voor belangen van LHTB’ers) uit het hele land doen mee, dus ook Haarlem.

De Reizigers naar finale COC Songfestival

De Haarlemse gelegenheidsformatie De Reizigers vertegenwoordigt dit jaar COC Kennemerland op de finale van het COC Songfestival. Het nummer Geen woorden voor dat zij maakte is gecomponeerd door Fons Stam en Eric J. Coolen en wordt gezongen door Jos Ahlers. De groep is vereerd dat zij door COC Kennemerland is gevraagd. “Tijdens de Coming Out Dag hebben we een eerste live versie opgevoerd in een café waar veel mensen uit COC Kennemerland aanwezig waren. De reacties waren toen al erg fijn en het nummer is sindsdien alleen maar gegroeid om in de Duif in Amsterdam nog beter te klinken,” vertelt de zanger. De groep hoopt dat de jubileumeditie volgend jaar in Haarlem georganiseerd kan worden. ”Degene die wint, is het jaar erop gastheer en organisator van het festival”, legt Josh Ahlers uit. ”Het zou natuurlijk prachtig zijn om de 25e editie naar Haarlem te halen.”

COC Songfestival
Kerk De Duif waar het spektakel plaatsvindt

Geen woorden voor

Componist Eric J. Coolen doet samen met basgitarist Alain Timmers voor de derde keer mee aan het COC Songfestival. “De vorige keren waren al alsof we in een warm bad kwamen, maar deze keer wordt nog specialer in die prachtige kerk De Duif in Amsterdam met zijn bijzondere akoestiek,” zegt Eric J. Coolen. De Reizigers bestaat nog meer uit Fons Stam (gitaar), Henk Tijbosch (gitaar) en Maarten Brock (Cajon).

Het nummer Geen woorden voor vertelt het verhaal van een relatie, die niet bestand is tegen het nachtleven in de scene. Het nummer schetst de situatie en neemt de luisteraar mee op een reis die niet gepland was. Is er een weg terug? “Fons Stam heeft er een aangrijpende tekst op gemaakt. Het refrein is wat je noemt een echte oorwurm, het blijft onmiddellijk hangen”, verduidelijkt de zanger. Wil jij er bij zijn op 8 december in De Duif, koop dan je kaartjes via www.cocsongfestival.nl.

Voor meer muziek, check je JOHAN: een zinderend weerzien

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here