Afgelopen weekend was voor velen het eerste festival van het komende festivalseizoen: Edit Festival. Dit jaar alweer de vierde editie bij de Haarlemse Veerplas.  Traditiegetrouw ben ik hier elk jaar weer te vinden. Een festival waar je als Haarlemmer vele bekenden tegen het lijft loopt. Het wordt vaak neergezet als een Haarlems festival, maar was het dit jaar wel zo Haarlems?

Waar vorig jaar nog Haarlemse organisaties als bRave en Onderstroom een eigen stage hadden, is er dit jaar duidelijk gekozen voor een metamorfose. Het lijkt er op dat ook Edit Festival van kleinschalig naar grootschalig aan het gaan is. Dat is natuurlijk niet gek, maar het is jammer dat de Haarlemse organisaties waar het o.a. mee begon op deze manier aan de kant zijn geschoven. Haarlemse invloeden blijven dit jaar wel nog aanwezig met de stages van Patronaat & Perception, Haerlems Finest (enige stage die nog behouden is van de vorige editie) en diverse Haarlemse dj’s als Mark Boon, Mike Ravelli, Miss Melera, Soundbalance, Ramos e.d..

DCIM100GOPRO

Al met al een heerlijk (onverwachts) warme dag, techno-liefhebbend publiek, het water, twister, het zand… alle ingrediënten waren aanwezig. Het plaatje was met de creatieve stages weer compleet. Met het muzikale gedeelte zat het zoals elk jaar altijd weer goed. Het festival kwam een beetje langzaam op gang, maar vanaf Alle Farben schoten de velden vol.

DCIM100GOPRO

Wat dit jaar echt een dik pluspunt was was dat je nooit lang in de rij hoefde te staan. Zowel bij de wc’s als bij de bar niet. Twister was een ander verhaal. Ook was iedereen te spreken over de ‘chille’ prijzen van het eten en drinken. Door de goede afstelling van het geluid en de plaatsing van de stages hoorde je geen beats door elkaar heen. Toch was Edit ook dit jaar niet uitverkocht. Komt het misschien door de locatie?

Edit heeft het festivalseizoen in ieder geval bij mij aangewakkerd. Iedereen ging los en het was één groot feestje voor jong en oud. Check maar even onze Haarlemse house-opa die uiteraard aanwezig was.

Tekst & Fotografie: Sophie Koster

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here