DubbelBelicht: fotoproject door Haarlems GOUD

Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk.

0
228

In het fotoproject door Haarlems GOUD genaamd DubbelBelicht komen leerlingen van verschillende scholen en ouderen bij elkaar. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet en hoewel het leeftijdsverschil groot is hebben ze in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk.

We werelden komen samen

Fotoproject DubbelBelicht 2019 bracht twee werelden bij elkaar, namelijk verschillende generaties die in dezelfde wijk wonen maar elkaar niet kennen. Jongeren en ouderen werden verbonden door de camera en de verhalen die ze elkaar vertelden. En zo konden waardevolle ontmoetingen ontstaan die niemand van te voren had kunnen bedenken.

DubbelBelicht 2019

Ontdekkingsreis naar Haarlems GOUD Dubbellicht

De deelnemers gaan samen op stap, vertellen hun eigen verhaal en maken foto’s van elkaar en de omgeving waarin ze leven. Het is een ontdekkingsreis door de wijk, onder begeleiding van een fotograaf Marisa Beretta en journalist Marleen Zwartkruis. Iedere serie ontmoetingen wordt afgesloten met een expositie met foto’s en gedichten van de deelnemers.

Initiatiefnemer Marisa Beretta

Werkend vanuit een sterk journalistiek verleden; ANP, GPD, Haarlems Dagblad is Marisa gespecialiseerd in het snel werken op locatie. In 2002 ontving ze de tweede prijs in de categorie Kunst en Cultuur bij de Zilveren Camera. Mensen die niet iedere dag gefotografeerd worden, jongeren en kinderen, daar werkt ze graag mee, zowel in reportages als portretten. Ze werkt het liefst op het raakvlak samenleving, kunst en fotografie. Naast werk in opdracht laat ze haar liefde voor kunst, fotografie en welzijn samenkomen in (zelf geïnitieerde) projecten. Aan de hand van een thema pakt ze een onderwerp projectmatig aan. Haarlems GOUD DubbelBelicht is hier een voorbeeld van. In dit project wordt Marisa gesponsord door Nikon.

Bekijk ook de site van Haarlems GOUD. Meer Haerlems Bodem? Lees hier het interview met de organisatoren van de Koorbiënnale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here